UFC

(VIDEO) Bio je to ponajbolji meč u 2021. godini: Prisjetite se pravog rata između Vettorija i Coste

Marvin Vettori vs. Paulo Costa

 Screenshot (youtube, Ufc)
Obračun dvojice boraca srednje kategorije na kraju se pretvorio u obračun poluteškaša

Koliko je samo problema Paulo Costa prouzročio čelnicima UFC-a u desetom mjesecu prošle godine. Brazilac je imao ugovoren meč protiv Marvina Vettorija, a borba je bila ugovorena u srednjoj kategoriji unutar koje obojica inače nastupaju.

Dva dana uoči vaganja, Costa je otkrio kako je 12 kilograma iznad gornje granice srednje kategorije te da neće moći skinuti kilažu. Vettori je pristao na ‘‘catchweight‘‘ do 195 ‘‘lbs‘‘ (srednja kategorija je je do 185 funti). Costa je verbalno pristao, ali ubrzo je otkrio kako neće moći ipoštovati ni taj dogovor. Na kraju su se Vettori i Costa borili u teškoj kategoriji čija je gornja granica 9 kilograma iznad granice srednje kategorije.

Marvin Vettori uvelike je olakšao posao UFC-u, a ‘‘kupio‘‘ je i brojne istinske MMA fanove svojim pristupom. Talijan je prihvaćao bilo kakve uvjete i samo je htio prebiti Costu. Meč se na koncu održao i bila je to jedna od boljih borbi u protekloj kalendarskoj godini.

190 značajnih udaraca pogodio je Vettori naspram 163 Costinih, a svaki borac upisao je jedno uspješno rušenje. Jednoglasnom odlukom sudaca (48-46 x3) slavio je Vettori i moglo bi se reći kako je pravda na kraju zadovoljena. Vettorija ovog vikenda čeka obračun s Robertom Whittakerom, a pobjedom u tom meču, Marvin možda dobije i novu priliku za napad na pojas.

Istina da je Costa ispao jako neprofesionalan i gotovo svi su navijali protiv njega u tom meču, ali treba pohvaliti i Brazilca koji je također pružio jako dobar i srčan nastup. Uostalom, za dobar meč potrebna su dvojica, a koliko je dobar bio meč između Coste i Vettorija, prisjetite se u videu ispod ovog teksta.

Linker
20. travanj 2024 01:06