UFC

Robert Whittaker: ‘Meč protiv Chimaeva nikad mi nije bio ponuđen, trenutno čekam ponudu‘

Robert Whittaker

 JB Autissier/Panoramic/Bestimage/Profimedia
Bivši prvak UFC-ove srednje kategorije odbacio je navode koji govore da je odbio meč

Khamzat Chimaev po dolasku u UFC brzo je došao do reputacije borca koji je spreman boriti se u bilo kojem trenutku, protiv bilo koga. Khamzat je htio boriti se što frekventnije, a oduševio je odradivši dva meča u razmaku od 10 dana.

Prekidima je tada porazio Johna Phillipsa i Rhysa McKeeja, a otprilike dva mjeseca kasnije porazio je i Geralda Meerschaerta. Nakon toga upao je u probleme s koronavirusom, privremeno se umirovio, ali ipak se oporavio i vratio sportu.

Međutim, nikad više nismo dobili Khamzata koji je spreman boriti se dvaput u razmaku od deset dana. Njegov novi nastup čekamo još od devetog mjeseca prošle godine, iako je bez ogrebotine izašao iz borbe protiv Kevina Hollanda.

Naravno, puno toga pita se i UFC. Čelnici organizacije neće ubaciti Khamzata u bilo kakav meč, na bilo kakvom eventu. Chimaev je sada jedna od glavnih zvijezda organizacije i jedan od najboljih boraca velter kategorije. Problem ipak stvara i težinska kategorija u kojoj bi Chimaev trebao nastupiti.

Khamzat se jako muči sa skidanjem kilaže za velter i upitno je hoće li više ikad nastupiti u toj kategoriji. Dana White nedavno je najavio da ćemo Chimaeva u sljedećem nastupu gledati u srednjoj kategoriji, te da će odmah biti uparen protiv vrhunskog protivnika. Pokazivao je Khamzat interes za obračunom protiv Roberta Whittakera, šuškalo se da UFC priprema taj meč, ali Robert Whittaker opovrgnuo je sve te navode.

‘‘Nije mi ponuđen nikakav meč. Jednostavno čekam. Razgovarao sam s UFC-om i rekli su mi: ‘Pričekajmo što će se dogoditi s borbom za titulu (Adesanya vs. Pereira)‘. Nisam zaprimio nikakav ugovor koji govori: ‘Hoćeš li se boriti protiv Chimaeva?‘. To nije nešto što su mi prezentirali i samo sam to htio razjasniti, jer netko je rekao kako Chimaev tvrdi da su mi ponudili meč i da sam odbio. Nikad mi nije bio ponuđen meč protiv Chimaeva.‘‘, rekao je Whittaker u svom podcastu MMArcade.

Prava šteta što ovaj meč dosad nije već ugovoren, jer bio bi to pravi test za obojicu. Chimaev bi se našao u borbi protiv iskusnog, bivšeg prvaka koji fantastično neutralizira hrvače i njihove pokušaje rušenja. Saznali bismo koliko Chimaev uistinu vrijedi, a što se Whittakera tiče, on nam uvijek pruži odličan nastup vrijedan pažnje.

Linker
15. travanj 2024 14:39