UFC

Whittaker vjeruje da bi Pereira izgledao dobro u teškoj kategoriji, ali mu poručio: ‘Bježi od Jona Jonesa‘

Alex Pereira

 Brazil Photo Press/Alamy/Alamy/Profimedia
Nije htio reći da mu je hrvanje katastrofalno, ali mu je dobronamjerno savjetovao da se drži što dalje od Jonesa ako će ići u tešku kategoriju

Neki dan je Glover Teixeira rekao kako se njegov učenik Alex Pereira bez problema može, osim u srednjoj, boriti i u poluteškoj pa čak i teškoj kategoriji. Rekao je i kako bi mu to čak i savjetovao jer ovako skida previše kilograma što je za organizam jako loše, tako da možda i nije nemoguće da ‘‘Poatana‘‘ budemo gledali u kategoriji iznad.

Na fotografijama koje često postavljaju po društvenim mrežama se uistinu vidi da Pereira izgleda ogromno. S obzirom da je to činio u Gloryju, za očekivati je da će i u UFC-u okušati se u višoj kategoriji, no Robert Whittaker mu je savjetovao da se skloni od Jona Jonesa ako ode i do teške:

‘‘Mislim da je ta priča o njemu kako ide u kategorije iznad poprilično sigurna jer je on ogroman tip. Monstruozno je velik i jako se muči sa skidanjima kilograma. Mislim da sad ima 35 godina, a skidanja s godinama ne postaju lakša‘‘, rekao je Whittaker u MMArcade Podcastu.

‘‘Njegova stojka je svjetskog kalibra, definitivno je na nogama jedan od najboljih boraca svijeta. Mislim da bi imao jako puno uspjeha u višim kategorijama. Savjetovao bih mu samo da se drži podalje od Jona Jonesa, vidio sam Pereirino hrvanje. Ne želim reći da je katastrofalno, ali neka se drži podalje od Jona Jonesa‘‘, dodao je.

Na kraju je još jednom rekao kako je Pereira i uživo ogroman i da mu nikako nije jasno kako uspije skinuti na 84 dan prije meča. Kako god, Pereira se do sada na vagi uvijek pojavljivao točan, a koliko će još dugo moći skidati toliko kilograma, to je već drugo pitanje.

Linker
26. travanj 2024 11:00