UFC

Robert Whittaker ne krije svog favorita za meč večeri na idućem eventu UFC-a: ‘On je previše svestran i to će prevagnuti!‘

Robert Whittaker

 SCREENSHOT (INSTAGRAM, @ROBWHITTAKERMMA)
Također je predvidio pobjedu sudačkom odlukom

U moru regionalnih borbi ovaj vikend imamo i UFC event kojeg će predvoditi Jared Cannonier (16-6, 9-6 UFC) i Marvin Vettori (19-5-1, 9-4-1 UFC). Ovo će biti sudar treće i četvrtorangiranog na ljestvici srednje kategorije, a iako se zna da pobjednik neće napasti pojas, bit će zanimljivo vidjeti tko će se približiti vrhu.

Jedan od onih koji se borio protiv oba borca i dobro zna njihove mogućnosti jest Robert Whittaker (24-6, 15-4 UFC). "Reaper" se protiv Vettorija borio na UFC Fight Night 209 u Parizu prošlog rujna (deveti mjesec gdje je pobijedio Talijana jednoglasnom sudačkom odlukom, a na isti način je slavio i protiv Cannoniera na UFC-u 254 u listopadu (deseti mjesec) 2020. godine na oproštajnom eventu Khabiba Nurmagomedova. Samim time, vrlo je dobro upućen ako pričamo o ova dva aktera glavne borbe večeri te je i samim time dao svoju prognozu.

"Mislim da će obojica imati puno poštovanja jedan prema drugome i da će biti koliko toliko oprezni. Vidjet ćemo i sukob stilova, recimo, Marvin Vettori želi maltretirati svoje protivnike. Želi im se unijeti u lice, maltretirati ih i srušiti u parter. Ipak, mislim da neće moći to učiniti Jaredu, jer je Jared jednostavno previše moćan. Previše je svestran za njega i neutralizirat će ga, bit će spreman na to. Ipak, ne mislim da će Jaredova eksplozivnost i jaki udarci biti dovoljni da zaustave Vettorija, da ga završi na taj način i gurne u ponor.”

Ne smatra da će Cannonier završiti Vettorija, ali je poprilično uvjeren da će ga dobiti na bodove, to jest odluku sudaca.

"Mislim da će Cannonier pobijediti sudačkom odlukom. Kao što sam već i naglasio, jednostavno je jako svestran borac i nije mu problem raditi što god treba da parira Vettoriju. Može pogađati efektivne udarce i tako zaustaviti Vettorija da ide prema naprijed. To neće odgovarati Talijanu i zato vidim da Jared ovako pobjeđuje", zaključio je.

Linker
25. travanj 2024 07:26