UFC

Robert Whittaker o odlasku Darrena Tilla: ‘Ne mislim da su u pitanju ozljede, mentalno prolazi kroz nešto‘

Darren Till vs. Dricus Du Plessis

 Sports Press Photo/ddp USA/Profimedia
Till je rekao kako mu zbog ozljeda koje vuče već dugo vremena trebaju 2-3 godine pauze, no Whittaker smatra da to nije slučaj

Prije par dana su se pojavile vijesti kako Darren Till više nije dio UFC-a, te nije dugo trebalo i samom Tillu da se po tom pitanju oglasi i potvrdi informacije. Na sve to, otkrio je kako nije iz UFC-a otpušten nego je sam zatražio da ga puste s ugovora jer mu trebaju 2-3 godine da riješi sve ozljede koje su ga mučile i da se pokuša ponovno vratiti na staro.

Jučer je Till otkrio da su ga upravo te ozljede i razne druge stvari navele i prisilile da se na neko vrijeme makne iz sporta, no Robert Whittaker ne vjeruje da je otpušten samo zbog loših nastupa i poraza, nego smatra da nešto mentalno s njim nije u redu:

‘‘Moram biti iskren, iznenadilo me je. Ja bih sad trebao vjerovati da to nije zbog njegovih posljednjih poraza. Mislim da tu ima nešto više i mislim da kroz nešto mentalno sada prolazi, možda ozljede ili tako nešto. Mislim da su raspravljali i da su došli do zaključka da je najbolje da ga otpuste‘‘, rekao je Whittaker za Fox Sports Australia.

‘‘Ne mislim da su ga otpustili samo zbog nastupa, istina je da je izgubio posljednjih pet od šest borbi, ali kada je dobar, uistinu izgleda dobro. Još je uvijek veliko ime, pogotovo u Engleskoj. Ljudi vole način na koji se drži. On je zabavan i karizmatičan, tako da da, mislim da ga nisu otpustili samo zbog poraza‘‘, dodao je.

Što se točno događa s Tillom vjerojatno nikad nećemo saznati. Premda on tvrdi da dugo vuče neke ozljede i da se zbog toga povukao na neko vrijeme, evidentno je da mu u posljednjim nastupima falilo samopouzdanja.

Linker
19. travanj 2024 15:06