UFC

Robert Whittaker odgovorio na prozivku Brendana Allena: ‘Craig nije top 10 borac, tek se moraš dokazati‘

Brendan Allen (lijevo) i Robert Whittaker (desno)

 Screenshot (youtube, Ufc)
Bivši prvak UFC-ove srednje kategorije nije pretjerano zainteresiran za obračun s Allenom

Veliku pobjedu upisao je Brendan Allen proteklog vikenda na UFC Fight Night 232 eventu. 27-godišnji borac srednje kategorije deklasirao je Paula Craiga u svim segmentima borbe, a početkom treće runde prisilio ga je na predaju.

11. put u karijeri Allen je slavio stražnjim gušenjem (‘RNC‘), a pobjeda nad Craigom gurnula ga je na osmo mjesto u poretku izazivača unutar srednje kategorije.

‘‘Ja sam čovjek od riječi, to je ono što radim. Treba mi meč za prvog izazivača, mislim da ga zaslužujem i zaradio sam tu priliku. Porazio sam sve borce koji su stavljeni pred mene. Završio sam ih. Neka UFC odabere bilo koga, nije me briga tko će to biti. Robert Whttaker, Jared Cannonier, Khamzat Chimaev, svejedno je, nije me briga. Želim se boriti i želim borbu za status sljedećeg izazivača. Najbolji sam na svijetu, a ovdje sam da to i dokažem. Ako tvrdite drukčije, dođite i pokažite mi, nemojte mi to govoriti.‘‘, rekao je Brendan Allen neposredno nakon pobjede nad Craigom.

Američki borac očito vjeruje kako je zaslužio ‘‘title eliminator‘‘ nakon šest uzastopnih pobjeda, a jedan od boraca koje je prozvao brzo mu je odgovorio. Radi se o Robertu Whittakeru, nekadašnjem prvaku UFC-ove srednje kategorije, a trenutno trećerangiranom izazivaču.

‘‘Poprilično sam siguran da je izrekao moje ime. Siguran sam da je u svom govoru rekao da se želi boriti protiv izazivača, da želi mene ili Cannoniera. Mislim da je Allen trenutno 10. u poretku (osmi je, op.a.). On je očito tek ušao u konkurenciju najboljih tipova. Ne znam, nisam ‘matchmaker‘‘‘, započeo je Whittaker svoj odgovor Allenu, a zatim je dodao:

‘‘Paul Craig nije bio rangiran unutar top 10. Allen se i dalje mora dokazati, barem mislim da mora. Sad ga tek čekaju top 10 protivnici, neka odradi posao. UFC to shvaća i prepoznaju. Ne znam s kime će se on boriti u sljedećem nastupu, a iskreno, nije me briga.‘‘, poručio je Robert u svom ‘‘MMArcade Podcastu‘‘.

Whittaker očito nije zainteresiran za obračun borcem koji je osjetno ispod njega u poretku izazivača, a činjenica je i da Allen nema pobjedu nad top 10 izazivačem. Andre Muniz zapravo je bio najbolje rangirani borac kojeg Allen porazio. Uoči njihovog meča, Muniz se nalazio na 11. mjestu u poretku izazivača.

Allen će vjerojatno morati upisati pobjedu protiv nekog od top 10 izazivača, prije nego dobije priliku boriti se s Whittakerom ili nekim od ostalih top 3 izazivača u kategoriji. Marvin Vettori, Paulo Costa, pa čak i Jack Hermansson djeluju kao adekvatne opcije za Allenov sljedeći nastup. Porazi li nekog od njih, vrijeme je za meč protiv onih najboljih. Jasno ipak da Allen vjeruje kako je već sada spreman, pa stoga nismo dugo morali čekati na repliku koju je uputio Whittakeru.

‘‘Paaa gospodine Whittaker, osjećajte se slobodnim da mi pokažete kakvi su top tipovi. Uvijek sam htio bivšeg prvaka i budućeg člana Kuće slavnih imati u svom rezimeu.‘‘, poruka je Allena.

Preostaje nam vidjeti što su UFC-ovi ‘‘matchmakeri‘‘ naumili kad je Allen u pitanju.

Linker
04. svibanj 2024 21:37