UFC

Brendan Allen približava se vrhu srednje kategorije: Šestom uzastopnom pobjedom preskočio je Chimaeva u poretku izazivača

Brendan Allen

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
UFC je ažurirao svoje rang ljestvice nakon prošlotjednog eventa

Protekli vikend ponudio je UFC-ov event na kojem nije nastupilo mnoštvo rangiranih boraca. Ipak, u glavnoj borbi večeri gledali smo obračun dvojice rangiranih boraca, a Brendan Allen došao je do šeste uzastopne pobjede.

27-godišnji američki borac sjajnom izvedbom porazio je Paula Craiga, a nakon pobjede zazivao je eliminacijski meč za titulu. Allen želi borbu protiv nekog od visokorangiranih izazivača preko kojeg može izboriti napad na pojas. Uoči meča s Craigom, Allen je zauzimao 10. mjesto u poretku izazivača i teško je očekivati da će ga UFC upariti s nekim od top 3 izazivača u kategoriji.

Ipak, nakon pobjede nad Craigom, Allen je napravio određeni skok i dodatno se približio ulasku u top 5. Šesta uzastopna pobjeda dovela ga je do osmog mjesta u poretku izazivača, a Brendan Allen time je preskočio Jacka Hermanssona, ali i Khamzata Chimaeva.

‘‘Borza‘‘ se spominjalo kao sljedećeg izazivača nakon pobjede nad Kamaruom Usmanom, ali vjerojatno će i njemu trebati barem još jedna pobjeda prije napada na titulu. Dricus Du Plessis već je potvrđen kao sljedeći izazivač, a preostaje nam vidjeti kakvi su UFC-ovi planovi za Allena i Chimaeva.

Nekih većih promjena u ostalim kategorijama nije bilo. Izdvojit ćemo mali skok u poretku koji je napravila Amanda Ribas. Brazilka je oduševila nastupom na UFC Fight Night 232 eventu, a tehničkim nokautom porazila je sunarodnjakinju Luanu Pinheiro. Pobjedom nad Pinheiro, Ribas je preskočila upravo svoju protivnicu i sada zauzima deveto mjesto u poretku slamka kategorije. Istu poziciju Ribas zauzima i u muha kategoriji. Poražena Pinheiro skliznula je s devetog na deseto mjesto u poretku izazivačica unutar slamka kategorije.

Mayra Bueno Silva vraćena je u poredak bantam kategorije. Brazilka je bila uklonjena s ljestvice nakon pozitivnog testa na doping, ali njena suspenzija uskoro ističe (29.11.) i stoga je vraćena na rang ljestvicu. Bueno Silva smještena je na visoko treće mjesto bantam kategorije, a 20. siječnja (1. mjesec) sljedeće godine, čeka ju borba za upražnjenu titulu. Drugorangirana Raquel Pennington bit će njena protivnica u meču za pojas.

Mala promjena dogodila se i na UFC-ovoj ‘‘P4P‘‘ ljestvici. Privremeni prvak teške kategorije skočio je dva mjesta u poretku. Radi se o Tomu Aspinallu koji je skočio sa 14. na 12. mjesto u poretku. Preskočio je Kamarua Usmana i Maxa Hollowayja, a mjesto iznad Aspinalla zauzima Aljamain Sterling. Islam Makhachev prvi je na ovoj ljestvici, a Jon Jones i Alexander Volkanovski zauzimaju drugo i treće mjesto.

Kompletan poredak po kategorijama možete pogledati klikom na LINK.

Linker
28. travanj 2024 08:14