UFC

Robert Whittaker razmišlja o prelasku u višu kategoriju: Razlika u visini glavna mu je prepreka

February 11, 2022, Houston, Texas, HOUSTON, TX, United States: HOUSTON, TX - February 11: Robert Whittaker steps on the scale at Toyota Center for UFC 271: Adesanya vs. Whittaker 2 - Ceremonial Weigh-ins on February 11, 2022 in Houston, Texas, United States.,Image: 661644039, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no, Credit line: Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia

 LOUIS GRASSE/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
Ponajbolji borac srednje kategorije na svijetu planira završiti karijeru kao poluteškaš

Nešto više od šest mjeseci prošlo je od posljednjeg nastupa Roberta Whittakera i drugog poraza od Israela Adesanye. ‘‘Bobby Knuckles‘‘ je izgubio jednoglasnom sudačkom odlukom, a iako je pokazao daleko bolji nastup nego u prvom međusobnom obračunu, ponovno je izgubio.

Ovog vikenda, točnije 3. rujna (9. mjesec) Whittaker se vraća u kavez, a nastupit će u sunaslovnoj borbi večeri na UFC Fight Night 209 eventu koji će se održati u Parizu. Protivnik će mu biti Marvin Vettori, a Whittaker bi pobjedom u tom meču zacementirao svoju poziciju prvorangiranog izazivača unutar srednje kategorije.

Priliku za novi ‘‘title shot‘‘ možda će ipak morati pričekati čak i u slučaju pobjede nad Vettorijem. Alex Pereira sljedeći je na redu, a svoju priliku imat će u 11. mjesecu. Pobijedi li Adesanya i Pereiru, pitanje je hoće li UFC ponovno upariti Whittakera i Adesanyu ili će potražiti ‘‘svježu krv‘‘. Dojam je kako je Whittaker bolji od svih ostalih boraca unutar kategorije, ali Adesanya mu je zasad nerješiva enigma. Sve to navodi Whittakera na razmišljanje o prelasku u višu kategoriju.

‘‘Neko vrijeme razmišljam o poluteškoj kategoriji. Problem je što se ne želim vraćati više u srednju kategoriju, ako pređem u polutešku. Ne želim preći u polutešku kao debeli borac srednje kategorije.‘‘, započeo je Whittaker za Submission Radio, a time je mislio reći kako želi uzeti vremena za nabiti adekvatnu mišićnu masu kojom bi postao pravi poluteškaš.

‘‘Vidjeli smo mnoge tipove kako to pokušavaju i završe uništeni. Nakon toga se opet vrate u srednju kategoriju. To nema smisla. Kad sam prešao iz velter kategorije u srednju kategoriju, nestale su sve šanse da se ikad više vratim u velter. Mislim da bi mi poluteška bilo još prirodnija kategorija po kilaži, ali razlika u visini mi smeta. Ne znam želim li se nositi s tim problemom.‘‘, pojasnio je Whittaker koji je visok 183 cm.

Usporedbe radi, Jiri Prochazka kao prvak poluteške kategorije, sedam je centimetara viši od Whittakera, a borci poput Aleksandra Rakića ili Dominicka Reyesa imali bi 10 centimetara prednosti u visini. Čini se kako Whittaker svakako planira okušati se u poluteškoj, ali zasad se vidi u srednjoj kategoriji.

‘‘Jednom kad pređem u polutešku, ostajem tamo. To će biti moja kategorija. Završit ću karijeru tamo, bilo to dobro ili loše. Trenutno mi jako dobro ide u srednjoj kategoriji i definitivno sam jedan od najopasnijih tipova u kategoriji.‘‘, zaključio je ovaj sjajni borac srednje kategorije.

Linker
25. travanj 2024 10:28