UFC

Glover Teixeira: ‘Adesanya nema šanse protiv Pereire, bit će nokautiran u prvoj rundi‘

Teixeira i Pereira

 Screenshot (instagram, Alexpoatanpereira)
Pereira i Adesanya predvode event u jedanaestom mjesecu

Od prvog dana su ‘karte na stolu‘. Alex Pereira je na temelju prethodne dvije pobjede u kickboxingu nad prvakom Israelom Adesanyom doveden u UFC gdje mu je preko pomno biranih protivnika ‘popločan‘ put ka napadu na titulu u srednjoj kategoriji, koju drži upravo njegov ljuti rival iz kickboxing dana.

‘Poatan‘ inače trenira kod Glovera Teixeire, što je ako malo bolje pogledamo, vrlo logično – Pereira je klasični ‘stand up‘ borac i trebao mu je netko tko će ga priučiti hrvanje i parter. Za to je izabrao odličnog učitelja, koji ga je usput i javno pohvalio.

‘‘Poatan je trenutno potpuno fokusiran na MMA. On ide po tu pobjedu jer u nju vjeruje cijelim svojim srcem. Vrlo je samopouzdan. Adesanya je odličan borac, no to nije bitno. Njegov stil, ulasci i izlasci, Pereira je dobar s distance. Način na koji stvara pritisak je drugačiji i Adesanya to zna. Također je i vrlo snažan‘‘, rekao je Teixeira.

‘‘Stilovi rade borbu. Mislim da Adesanya nema šanse protiv Pereire, jedino da mu bude loš dan pa da izgubi odlukom. Ako Adesanya krene za njim i krene osvetiti nokaut, bit će opet nokautiran u prvoj rundi‘‘, zaključio je Glover.

Trenutno je u nizu od tri uzastopne pobjede, a posljednju je Pereira ostvario protiv Seana Stricklanda. Prije toga je porazio Bruna Silvu i Andreasa Michailidisa, a protiv Adesanye će predvoditi UFC 281 priredbu koja se održava 12. studenog (jedanaesti mjesec).

Linker
14. svibanj 2024 10:23