UFC

Robert Whittaker se protivi da Adesanya odmah dobije revanš: ‘Nije ni obranio pojas, do kada će dobivati revanše?‘

LAS VEGAS, NV - JULY 5: Robert Whittaker speaks to the media at the UFC 290 Ultimate Media Day on July 5, 2023, at the UFC APEX in Las Vegas, NV.,Image: 787401242, License: Rights-managed, Restrictions: FOR EDITORIAL USE ONLY. Icon Sportswire reserves the right to pursue unauthorized users of this image. If you violate our intellectual property you may be liable for: actual damages, loss of income, and profits you derive from the use of this image, and, where appropriate, the costs of collection and/or statutory damages up to $150,000 (USD)., Model Release: no, Credit line: Amy Kaplan/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia

 AMY KAPLAN/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA Amy Kaplan/icon Sportswire/newscom/profimedia
Ovo mu nije prvi put da gubi pojas te je možda vrijeme da netko drugi dobije priliku boriti se za isti

Dva je puta u proteklih godinu dana Israel Adesanya izgubio pojas u srednjoj kategoriji. Prvo ga je pobijedio Alex Pereira, a taj je poraz osvetio nakon nekoliko mjeseci. Isto mu je učinio i prošle subote Sean Strickland koji ga je u potpunosti izdominirao i nanio mu drugi poraz u nepunih godinu dana.

Ukoliko zatraži revanš, sigurno će ga i dobiti jer je i sam Dana White to počeo govoriti odmah nakon meča. Međutim, Robert Whittaker se ne slaže da Adesanya zaslužuje dobiti revanš odmah, pogotovo nakon što je izdominiran na onaj način.

‘‘Iskreno, mislim da se tu treba nešto pitati i Seana Stricklanda. Mislim da je iznenadio sve i još je borbu prihvatio iako nije imao puno vremena. Sada je prvak i mislim da se njega treba pitati s kim se želi boriti. On je sada na vrhu, treba uživati jer sada svaki borac srednje kategorije želi njega. On to jako dobro zna‘‘, rekao je Whittaker u ‘‘The MMA Houru‘‘.

‘‘Mislim da bi bilo smiješno da Israel sada dobije instantni revanš jer mu ovo nije prvi put da je izgubio pojas. Tehnički, on nije ni obranio pojas. Izgubio je od Pereire, vratio pojas, i sad ga opet izgubio. Do kada ćete ga puštati da dobiva revanše?‘‘, zapitao se Whittaker.

Iako je Whittaker sigurno u pravu, argument onih koji podržavaju instant revanš jest sve što je Israel učinio za srednju kategoriju. Međutim, ovo mu nije prvi put da gubi pojas te je možda vrijeme da netko drugi dobije priliku boriti se za isti.

Linker
03. svibanj 2024 09:28