UFC

Robert Whittaker najavljuje povratak na vrh UFC-a: ‘Želim premlatiti koga god stave ispred mene‘

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
‘Vratio sam se u teretanu brže nego ikad‘, kazao je

Prošlo je više od dva mjeseca otkako je Robert Whittaker doživio nevjerojatan poraz od Dricusa du Plessisa na UFC-u 290, ali to je noć koju bivši prvak neće tako brzo zaboraviti.

"Mislim da nisam prebolio to, jer me to razbjesnilo. To je bila noć kad se nisam pojavio boriti se, a to mi ne leži. I ne želim prijeći preko toga, jer to koristim kao gorivo. Samo sam se zatvarao u teretanu, trenirao sam da budem bolji, da jednostavno odem na tu sljedeću razinu“, nedavno je priznao Whittaker u emisiji The MMA Hour.

Whittaker je bio veliki favorit na kladionicama da porazi Du Plessisa i osigura svoj treći napad na titulu protiv sada već bivšeg UFC prvaka u srednjoj kategoriji, Israela Adesanye.

"Sve što znam je da je to bio težak način dobiti udarac u dupe. To je nešto što će oblikovati ostatak moje karijere, i, znate, bolje sada nego kasnije", dodao je.

Unatoč porazu, "Reaper" je i dalje uvjeren da su stvari mogle završiti drugačije da je ušao u meč sa zdravijim načinom razmišljanja prema izazovu koji je bio pred njim.

“To je samo gorivo koje me tjera u dvoranu. Vratio sam se u brže nego ikad i samo sam trenirao kao lud, a to nije treniranje jer osjećam da je to ono što trebam raditi. Vjerujem da je to bilo neophodno jer svaki put kad sam izgubio, vratio sam se kao puno bolji borac“, dodaje Whittaker.

"Želim se boriti s bilo kim - želim pronaći protivnika iz prvih pet, jer sam tu i prijatelju, samo želim pretući koga god stave ispred mene. Tu sam ja trenutno u igri. Samo treniram, uživam u treningu i jedva čekam da uđem i prebijem sljedećeg tipa. Čekat ću dok mi UFC ne dođe s ponudom. Želim natrag to zlato, želim natrag taj pojas“, zaključuje bivši prvak.

Linker
29. travanj 2024 15:10