UFC

Rockhold je u sjajnoj formi uoči povratka: Sonnen mu odao počast jer se pristao boriti s ‘Terminatorom‘

Luke Rockhold

 Scott Taetsch/Zuma Press/Profimedia
Bivši prvak UFC-ove srednje kategorije oduvijek je poznat po impozantnoj fizičkoj građi

Osam dana dijeli nas od povratka Lukea Rockholda u UFC-ov kavez. Nekadašnji prvak UFC-ove srednje kategorije vratit će se u kavez nakon više od tri godine pauze, a protivnik će mu biti Paulo Costa.

Zastrašujući Brazilac trenutno je šestorangirani izazivač srednje kategorije i radi se o jako teškom meču za povratak nakon tako duge pauze. Rockhold ipak ne želi gubiti vrijeme. Spreman je testirati se protiv ponajboljih u kategoriji i želi vidjeti pripada li i dalje samom vrhu kategorije.

Chael Sonnen putem svog YouTube kanala odao je počast Rockholdu jer je prihvatio tako težak meč nakon što je dugu pauzu uzeo nakon dva teška nokauta koje su mu nanijeli Yoel Romero i Jan Blacowicz.

‘‘Luke je pauzirao dosta dugo, a sada se vraća i odmah ide na ‘Terminatora‘. Mislim da je to dio Lukeove priče o kojoj se ne priča dovoljno. Tip je možda oku ugodan prije svega, ali radi se o jako opasnom tipu. On se ne bori s lakim protivnicima. Boriti se protiv Paula Coste nije lako ni dok ste u svojim najboljim danima. Ali boriti se protiv njega nakon duge pauze, mislim da to zaslužuje veliko poštovanje.‘‘, rekao je Sonnen.

Kada Sonnen spominje da je Rockhold ‘‘oku ugodan‘‘, prvenstveno se referira na njegovu impresivnu fizičku građu koja ga krasi kroz cijelu karijeru. Rockhold i ususret borbi protiv Coste izgleda sjajno.

Nadamo se kako će se bivši prvak pojaviti u najboljoj mogućoj formi, jer radi se o borcu koji bi stilski mogao biti jako zanimljiv izazov za prvaka Israela Adesanyu. Naravno, Adesanyu prvo čeka Alex Pereira, ali pobijedi li prvak i tog izazivača, svježa krv bit će mu jako potrebna unutar kategorije.

Možda upravo Luke Rockhold bude ta ‘‘svježa krv‘‘ koja će ponuditi osjetno drukčiji izazov Adesanyi od onog što mu nude ostali izazivači u kategoriji.

Linker
24. travanj 2024 20:25