UFC

Rockhold ne želi u konačnu mirovinu: 'Ne zatvaram vrata povratku!'

Blachowicz vs. Rockhold
Malo je reći da je iza Lukea Rockholda vrlo neugodan debi u poluteškoj kategoriji. Jan Blachowicz ga je teško nokautirao na početku druge runde slomivši mu pritom čeljust. Nokaut je bio toliko ružan da je UFC predsjednik Dana White javno poručio bivšem prvaku da bi se trebao umiroviti.

Nekoliko mjeseci kasnije Rockhold i dalje nije donio konačnu odluku. Polako se oporavlja od teške ozljede i fokusira se na druge stvari u karijeri kojih ne nedostaje. U razgovoru za MMAFighting ipak potvrđuje da nije u potpunosti zatvorio vrata UFC-u.

"Trenutačno sam fokusiran na sadašnjost. Učinio sam mnogo za ovaj sport. Ne pokušavam sada doći na naslovnice medija, ne želim reći da ću se umiroviti i onda se poželim vratiti", priznaje Rockhold koji želi prvo vidjeti kako će se osjećati bez MMA sporta.

A za sada se osjeća odlično.

"Trenutačno sam jako sretan bez MMA-ja. Jako je lijep osjećaj moći se fokusirati na druge stvari. Kada se borite, to vam oduzme dosta mogućnosti. Ja sam tu već sve postigao, bio sam na samom vrhu ovog sporta. Jednostavno u ovom trenutku više nemam strast i glad za ovim poslom", dodao je bivši prvak u srednjoj kategoriji.

Rockhold ima i uspješnu karijeru modela, a okušao se i na filmu. Plan mu je "dati gasa" u tim drugim poslovnim poduhvatima, a MMA sport staviti na čekanje.

"Uzbuđen sam radi svih drugih segmenata života koji me čekaju. Znam da imam jako mnogo fanova. Sada se više ne borim radi čega mi je žao, ali nikada ne znaš. Možda ću se jednog dana ponovno boriti, ali u ovom trenutko to ne vidim."

"Ja nisam jedan od onih koji zatvara vrata. Nikada ne tvrdim da nešto neću više nikada raditi. Ne želim zatvarati nikakva vrata u životu. Uvijek ih volim ostaviti otvorenima", zaključuje bivši UFC šampion.

Rockhold trenutačno ima 16 pobjeda i 5 poraza u profesionalnoj karijeri, no i dva teška uzastopna posrtaja protiv Romera i Blachowicza. Posljednju pobjedu ubilježio je 2017. godine protiv Davida Brancha, a prije toga ga je nokautirao Michael Bisping uzevši mu titulu UFC prvaka.

Linker
16. travanj 2024 06:39