UFC

'Rocky' Edwards savladao Dos Anjosa, Hardy i Harris završili borbe u prvoj minuti

Edwards vs. Dos Anjos
UFC je u San Antoniju održao četvrtu priredbu iz UFC on ESPN serije. U glavnoj borbi iste, Leon Edwards upisao je osmu u nizu i vjerojatno najveću pobjedu svoje dosadašnje MMA karijere, savladavši Rafaela Dos Anjosa nakon pet rundi akcije. Walt Harris savladao je Alekseia Oleinika nokautom nakon samo 12 sekundi, dok je 45 sekundi trebalo Gregu Hardyju da pobijedi Juana Adamsa. U sudaru teškaških veterana, Andrei Arlovski savladao je Bena Rothwella.

Sjajnu borbu odradio je Leon Edwards protiv Rafaela Dos Anjosa, čime je potvrdio svoju kvalitetu i mjesto u samom vrhu UFC-ove velter kategorije. Ova dva sjajna borca publici su ponudili pet rundi akcije, gdje je engleski borac ipak napravio više i zasluženo je odnio pobjedu jednoglasnom odlukom sudaca. Od početka je Edwards taktiku prilagodio tome da iskoristi svoju prednost u visini i dužini ekstremiteta te je Dos Anjos većinom morao prolaziti kroz njegov direkt da bi došao do prilike pogoditi neki od svojih udaraca. Tako je vrlo brzo otvorena posjekotina na njegovoj glavi i cijelu borbu morao se nositi s krvarenjem iz nje. Ako ćemo gledati po rundama, prva je svakako pripala Edwardsu na račun čistih udaraca koje je pogađao, drugu smo vidjeli Dos Anjosa koji je odlično iskoristio situaciju na podu te je Edwards najveću štetu u borbi primio upravo u toj rundi. Treća runda donosi usporavanje i puno više klinča, koji je više odgovarao fizički snažnijem Englezu. Dos Anjos u četvrtoj traži akciju, no Edwards ima savršen osjećaj za pogodak iz kontre, a rundu potvrđuje rušenjem u posljednjoj minuti, dok je posljednja runda donijela agresivnog Brazilca koji pogađa, ali ipak ne dovoljno. Edwards je pametno priveo borbu kraju i uzeo pobjedu jednoglasnom sudačkom odlukom. Jedan sudac dao mu je svih pet rundi, dok su dvojica po četiri i dojam na papiru bi bio kako je ovo bila laka pobjeda, no sve su runde većinu vremena bile neizvjesne i Edwards se itekako morao potruditi da bi došao do ove velike pobjede, osme u nizu za njega.

Sunaslovna borba također je jednom borcu donijela najveću pobjedu u dosadašnjoj karijeri. To je Walt Harris koji je Alekseia Oleinika savladao nakon samo 12 sekundi. Ruskog borca oštetio je koljenom, da bi iskoristio priliku na njega povezati direkt u bradu kojim je borbu završio. Treća je to pobjeda u nizu za ovog teškaša koji je ranije upisao puno nepotrebnih poraza, no čini se kako je napokon uhvatio formu kakva mu je trebala. Tek nešto duže od njega za pobjedu je trebalo Gregu Hardyju. "Prince of War" je sjajno reagirao na pokušaj rušenja Juana Adamsa, završio u gornjoj poziciji i počeo plasirati udarce u glavu Adamsa, koji nije reagirao kad mu je sudac rekao da treba odgovoriti. Zato je bijesno reagirao na prekid, smatrajući da je sudac pogriješio. No, činjenica je kako mu je ovaj dao šansu da pokaže kako je i dalje u borbi, što ovaj nije napravio.

Vrlo brzu pobjedu nokautom upisao je Dan Hooker protiv Jamesa Vicka. Nakon dvije i pol minute ispitivanja snaga, "Hangman" je fenomenalno fintirao udarac desnom, na taj način otvorio prolaz za lijevu ruku koja sjeda točno na bradi Vicka i borba je brzo bila gotova. Tako se Novozelanđanin ekspresno vratio pobjedama, nakon što je u prošlom meču uvjerljivo poražen od Edsona Barboze. Ovo je ujedno bio prvi prekid na cijelom programu, nakon čak devet sudačkih odluka u nizu. Jedna od njih bila je ona kojom je Alexander Hernandez savladao Francisca Trinalda, no bila je to odluka s kojom se rijetko tko složio. Činjenica je kako je domaći teren Hernandeza ovdje odigrao veliku ulogu. Zato nitko nije prigovarao na odluku kojom je Andrei Arlovski savladao Bena Rothwella. Bivši prvak izgledao je sjajno i samo je nevjerojatna izdržljivost i srčanost "Big Bena" dovela do toga da Bjelorus nije završio borbu prekidom.

Uvodni program predvođen je borbom u kojoj je Alex Caceres bio bolji od Stevena Petersona, Raquel Pennington je u borbi s puno akcije "za dlaku" savladala Irene Aldanu, dok je Klidson Abreu uzeo pobjedu protiv Sama Alveya. Jennifer Maia nadboksala je Roxanne Modafferi koja je za ovu borbu imala vrlo lošu taktiku, dok je Ray Borg na račun hrvanja uzeo pobjedu protiv Gabriela Silve. Mario Bautista u vrlo je sadržajnoj borbi bio bolji od Jon Soo Sona, dok je Felipe Colares u prvoj borbi programa savladao Dominga Pilartea.

UFC ON ESPN 4 - Rezultati

Leon Edwards def. Rafael dos Anjos - jednoglasna sudačka odluka
Walt Harris def. Aleksei Oleinik - KO (R1 0:12)
Greg Hardy def. Juan Adams - TKO (R1 0:45)
Dan Hooker def. James Vick - KO (R1 2:33)
Alexander Hernandez def. Francisco Trinaldo - jednoglasna sudačka odluka
Andrei Arlovski def. Ben Rothwell - jednoglasna sudačka odluka

Alex Caceres def. Steven Peterson - jednoglasna sudačka odluka
Raquel Pennington def. Irene Aldana - podijeljena sudačka odluka
Klidson Abreu def. Sam Alvey - jednoglasna sudačka odluka
Jennifer Maia def. Roxanne Modafferi - jednoglasna sudačka odluka
Ray Borg def. Gabriel Silva - jednoglasna sudačka odluka
Mario Bautista def. Jin Soo Son - jednoglasna sudačka odluka
Felipe Colares def. Domingo Pilarte - podijeljena sudačka odluka

Linker
19. travanj 2024 08:30