UFC

Rocky isplanirao put prema tituli, odabrao bivšeg prvaka za priredbu u Londonu

Leon Edwards
 screenshot/Youtube
Unatoč tome što je vlasnik najboljeg pobjedničkog niza u UFC-ovoj velter kategorije, Leon 'Rocky' Edwards ipak još uvijek nije u igru za napad na titulu prvaka. Tako se okrenuo drugim planovima te je prozvao borca preko kojeg bi poziciju izazivača svakako trebao osigurati. Radi se o bivšem prvaku Tyronu Woodleyu.

Nakon što je ljetos savladao Rafaela Dos Anjosa, odradivši fantastičnih pet rundi, Edwards je došao do svoje desete UFC pobjede te osme u nizu. Nezaustavljiv je još otkako je bolji od njega bio prvak Kamaru Usman i svakako bi trebao biti među kandidatima za napad na pojas kategorije do 77 kilograma. No, čini se kako će priliku boriti se protiv pobjednika borbe Usmana i Covingtona dobiti Jorge Masvidal. Edwards se s tim pomirio, no namjerava ne dopustiti da se itko ugura ispred njega kao idući nakon Masvidala.

"Stavite me na taj londonski program. Tyron Woodley, jesi li spreman šampione", napisao je Edwards na Twitteru, označivši bivšeg prvaka. Zanimljivo, Woodley se nije borio od ožujka ove godine, kad mu je Kamaru Usman oduzeo titulu. Edwards je u međuvremenu ostvario dvije najvažnije pobjede svoje karijere. Prvo je u Londonu bio bolji od Gunnara Nelsona, a onda je ostvario i spomenutu veliku pobjedu protiv Dos Anjosa. Službene UFC ljestvice svrstavaju ga na treću poziciju ljestvice izazivača, odmah iza Covingtona i Woodleya. No, "hype" stvoren oko Masvidala dovesti će do toga da ga "Gamebred" preskače i napada titulu.

Edwards i Masvidal su inače ove godine u Londonu odradili okršaj nakon eventa. Masvidal je tad "Rockyju" isporučio sad već legendarni "three piece with a soda". Očekivalo se da bi njih dvojica mogli biti upareni, no UFC je Masvidalu odabrao Bena Askrena i u potpunosti su pogodili. Masvidalovo koljeno iz te borbe jedan je od događaja koji su obilježili ovu godinu i koji je doveo do velike borbe protiv Natea Diaza, u kojem je Masvidal početkom ovog mjeseca upisao pobjedu vrijednu napada na titulu prvaka.

Linker
17. travanj 2024 16:07