UFC

Rodriguez teško prihvaća poraz od Lemos: ‘Spremna sam primiti više udaraca, zato sam u ovoj igri‘

Marina Rodriguez

 Screenshot (youtube, Mma Junkie)
Iskusna brazilska borkinja bila je na korak od napada na titulu

Teško je Marini Rodriguez pao sinoćnji poraz. 35-godišnja brazilska borkinja slamka kategorije tražia je petu uzastopnu pobjedu u meču protiv Amande Lemos, a novom pobjedom vjerojatno bi izborila i napad na titulu koja je trenutno u vlasništvu Carle Esparze.

Nažalost po Rodriguez, Amanda Lemos kao sedmorangirana izazivačica završila ju je tehničkim nokautom početkom treće runde. Prva runda bila je vrlo izjednačena, a nakon što je Lemos u drugoj rundi dominirala u parteru, početkom treće uslijedio je finiš.

Lemos je desnicom prvo uzdrmala Rodriguez, zatim je imala pokušaj ‘‘letećim koljenom‘‘, a serijom udaraca navela je suca na prekid. Rodriguez se žalila na rani prekid, ali činjenica je da se nije aktivno obranila u naletu Lemos. Iako nije bila ozbiljno uzdrmana, radi se ipak o prekidu kakav je vrlo često opravdan. Rodriguez će se teško pomiriti s time.

‘‘Prekinuto je prerano. Kao profesionalka, spremna sam primiti puno više udaraca, zato sam u ovoj igri. Pobjede i porazi u različitim situacijama dio su ove igre. Nastavljamo na naš način. Hvala svima na podršci i navijanju.‘‘, poručila je Rodriguez putem Twittera.

Ono što Marini zasigurno otežava jeste činjenica da je sada barem jednu do dvije pobjede udaljena od željenog napada na pojas. Uzevši u obzir da u četvrtom mjesecu sljedeće godine puni 36 godina starosti, nije joj puno vremena preostalo za osvojiti pojas.

Za očekivati je da će Rodriguez tražiti novi nastup što je prije moguće, kako bi se što prije vratila na pobjedničke staze.

Linker
25. travanj 2024 10:39