UFC

Amanda Lemos nokautirala je Marinu Rodriguez: Neil Magny postao je rekorderom velter kategorije

Neil Magny

 Marcus Stevens/Zuma Press/Profimedia
UFC-ov Fight Night event poslužio je kao dobra uvertira za UFC 281 koji slijedi sljedećeg vikenda

Sinoćnji UFC Fight Night 214 event nije puno obećavao, ali zato je viđeno pregrš finiša u sklopu tog eventa. Ukupno 11 mečeva održano je u sklopu eventa, a samo dvije borbe otišle su na sudačku odluku. Počnimo s glavnom borbom večeri.

Zhang Weili i Carla Esparza sljedećeg vikenda bore se za titulu prvakinje u slamka kategorije, a obje su vjerojatno s velikom pažnjom popratile meč između Marine Rodriguez i Amande Lemos. Rodriguez je u meč ušla nakon četiri uzastopne pobjede i petom je pokušavala potvrditi status sljedeće izazivačice. Amanda Lemos ove godine dvaput se borila. U četvrtom mjesecu Jessica Andrade završila ju je ‘‘submissionom‘‘ u prvoj rundi, a Lemos se pobjedama vratila savladavši Michelle Waterson u sedmom mjesecu ove godine. Lemos je s pobjedama nastavila i sinoć, a Marinu Rodriguez pobijedila je tehničkim nokautom nakon 54 sekunde treće runde.

Prva runda bila je podosta izjednačena. Obje borkinje nisu pretjerano puno pogađale, a Rodriguez je obranila i jedan pokušaj rušenja. Dva suca bodovala su rundu u korist Marine, a jedan u korist Lemos, ali bila je to runda u kojoj se bilo teško odlučiti kome pripada.

Lemos je zato u drugoj rundi došla do rušenja i većim dijelom runde imala je kontrolu. Brzo je uzela leđa svojoj protivnici i bila je blizu da zaključa ‘‘neck crank‘‘ i završi ju, a nije bila daleko ni s ‘‘RNC-om‘‘. Bila je to dominantna runda Amande Lemos, a posao je dovršila početkom treće.

Desnim krošeom Lemos je odlično pogodila Marinu Rodriguez, a Marina se počela povlačiti i bila je vidno uzdrmana. Lemos je namirisala krv, bacila je udarac ‘‘letećim koljenom‘‘, a zatim je serijom udaraca napravila dovoljno za prekid, iako je Marina još uvijek bila na nogama. Lemos je ovime na omjeru 7-1 u posljednjih osam nastupa, a izgubila je samo od Jessice Andrade. Ovom pobjedom dosad sedmorangirana izazivačica zasigurno će uskočiti u top 5. Marina Rodriguez uoči meča bila je treća u poretku.

U sunaslovnoj borbi večeri gledali smo obračun 13-rangiranog izazivača velter kategorija, Neila Magnyja i 14-rangiranog Daniela Rodrigueza koji je tražio novi iskorak nakon poprilično sumnjive pobjede protiv Li Jinglianga.

Prva runda otišla je Neilu Magnyju na sve tri sudačke kartice, a ‘‘D-Rod‘‘ je dobio drugu. To je dovelo do zanimljive treće runde u kojoj su obojica imali jednake šanse za pobjedu i morali su dodati gas. Neil Magny bio je taj koji ga je dodao. Tri od četiri uspješna pokušaja rušenja imao je iskusni Magny u toj rundi. Poznato je kako Rodriguezu parter nije jača strana, ali Neil Magny postao je tek prvim borcem koji je Rodrigueza pobijedio ‘‘submissionom‘‘, a Rodriguezu je ovo bio 20. nastup u karijeri. Naravno, Neil Magny vjerojatno je i najveći majstor partera s kojim se Rodriguez dosad susreo.

‘‘D‘Arce gušenjem‘‘ nakon tri minute i 32 sekunde treće runde Magny je došao do 20. pobjede u UFC-ovoj velter kategoriji. Time je zauzeo prvo mjesto na ljestvici kad su u pitanju pobjede u velter kategoriji. Dosad je prvo mjesto dijelio s GSP-jem.

‘‘Sjajan je osjećaj. Sav naporan rad definitivno se isplaćuje. Mislim da tek počinjem. Gilbert Burns, idemo se boriti u Brazilu.‘‘, poručio je 35-godišnji Neil nakon meča, a usput je prozvao Gilberta Burnsa.

Od ostatka priredbe vrijedi izdvojiti meč lake kategorije između Granta Dawsona i Marka O. Madsena. Danski borac i srebrni s OI 2016. u hrvanju grčko-rimskim stilom upisao je prvi poraz u 13. MMA nastupu. Dawson je ‘‘submissionom‘‘ (RNC) u trećoj rundi prisilio ovog sjajnog hrvača na predaju, a Madsenu je to bio peti UFC nastup.

28-godišnji Dawson i dalje je neporažen pod okriljem UFC-a, a ovo mu je sedma pobjeda u osam UFC nastupa (7-0-1). Ricky Glenn uspio je remizirati protiv njega u desetom mjesecu prošle godine, a Dawsonu je ovo druga pobjeda u 2022. godini. Krajem četvrtog mjeseca porazio je Jareda Gordona, također u trećoj rundi i također ‘‘RNC-om‘‘.

Bonus za borbu večeri nitko nije dobio, a bonusima za izvedbu nagrađeni su Neil Magny, Mario Bautista, Polyana Viana i Tamires Vidal.

Bautista je ‘‘submissionom‘‘ u prvoj rundi porazio Benita Lopeza, dok su Viana i Vidal slavile nokautom u prvoj rundi. Vidal je ‘‘letećim‘‘ koljenom u tijelo zaustavila Ramonu Pascual nakon tri minute i šest sekundi borbe, a Viana je nokautirala Jinh Yu Frey nakon smo 47 sekundi borbe.

Kompletne rezultate priredbe pročitajte pri dnu teksta.

UFC Fight Night 214 - rezultati:

Glavni dio priredbe:

Amanda Lemos def. Marina Rodriguez via TKO - R3, 0:54

Neil Magny def. Daniel Rodriguez via submission (‘D’Arce‘ gušenje) - R3, 3:33

Shayilan Nuerdanbieke def. Darrick Minner via TKO - R1, 1:07

Tagir Ulanbekov def. Nate Maness via submission (‘giljotina‘) - R1, 2:11

Grant Dawson def. Mark Madsen via submission (RNC) - R3, 2:05

Preliminarni dio priredbe:

Miranda Maverick def. Shanna Young via jednoglasnom sudačkom odlukom

Mario Bautista def. Benito Lopez via submission (poluga na ruci) - R1, 4:54

Polyana Viana def. Jinh Yu Frey via TKO - R1, 0:47

Johnny Munoz def. Liudvik Sholinian via jednoglasnom sudačkom odlukom (30-27, 30-27, 29-28)

Jake Hadley def. Carlos Candelario via submission (‘trokut gušenje‘) - R2, 2:39

Tamires Vidal def. Ramona Pascual via TKO - R1, 3:06

Note: The Chase Sherman vs. Josh Parisian - Parisian je otkazao nastup

Linker
24. travanj 2024 15:12