UFC

Rogan se slaže da borci zaslužuju više novaca, no isto tako razumije UFC

Jorge Masvidal i Joe Rogan
 screenshot/YouTube
Joe Rogan ima podijeljen stav po pitanju boraca koji su odlučili od UFC-a zatražiti veće honorare

Problemi koji su se pojavili u odnosu UFC-a i njihove dvije velike zvijezde, Jorgea Masvidala i Jona Jonesa, teško da su mogli doći u lošije vrijeme. UFC trenutno organizira priredbe bez gledatelja, s ciljem da promociju održe aktivnom i prolazili su kroz mnoštvo problema. Najmanje su im trebali borci s važećim ugovorima koji su odjednom izrazili nezadovoljstvo. I to dvojica koji se nalaze među najplaćenijim borcima u promociji.

Svoj stav o tome iznio je Joe Rogan tijekom svog podcasta. Dugogodišnja komentatorska zvijezda ima podijeljeno mišljenje. Koliko god razumije potrebu boraca da dobiju što više, isto tako razumije stav UFC-a, posebno u ovoj trenutnoj situaciji.

"Mislim da zaslužuju biti bolje plaćeni, svi zaslužuju. Zapravo, takvo je pravilo u svijetu, svatko treba dobiti najviše novaca što može i mora težiti tome. No, ovo je također i posao. Ako imaju problema za kakve vjerujem da ih imaju, jer s njima ne razgovaram o financijama, razumijem. Endeavor je u problemima, otpustili su puno ljudi, većina poslova pati, a posebno industrija zabave. Što da rade? Vjerujem da je trenutno manje novaca jer nema gledatelja, a to je ekstremno velika zarada. No, isto tako su tu borci koji su dogovorili neke stvari. Ako si potpisao ugovor na osam borbi, za određenu svotu po borbi, a onda odjednom želiš pregovarati jer si u međuvremenu postao popularniji, to mi nema smisla. UFC se postavio u svoj stav. Žele održavati stvari za vrijeme pandemije, ali nisu spremni ulaziti u nove pregovore. Dali su izbor borcima žele li ili ne žele boriti se u ovim uvjetima", iznio je Rogan svoj stav.

Dana White je više puta naveo pandemiju kao veliki problem te kako je trenutno situacija takva da mnogi poslodavci smanjuju primanja svojim zaposlenicima. On je rekao kako u UFC-u toga neće biti, nego da će svi dobiti onoliko koliko im piše u ugovoru. No, trenutno ne namjerava nikome podizati njegova primanja, posebno ne onima s važećim prošle godine potpisanim ugovorima.

Linker
24. travanj 2024 18:28