UFC

Roman Dolidze napokon je dobio protivnika! Vraća se iduće godine, a evo s kim će dijeliti kavez

Roman Dolidze

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
Borba će se održati početkom veljače

Nedavno smo svjedočili javnom istupu Romana Dolidzea koji je isprozivao gotovo cijelu srednju kategoriju. Na piku su se našli Khamzat Chimaev, Bo Nickal, Dricus Du Plessis i ostala visokorangirana imena divizije, a sada je napokon našao protivnika.

Iduće godine, to jest prvi vikend u veljači borit će se s rusko-francuskim borcem Nassourdineom Imavovom. Vijest je društvenim mrežama objavila francuska stranica MMA Time, a ovo je prenio i istaknuti MMA novinar Marcel Dorff.

Podsjetimo, Dolidze (12-2 (UFC 6-2)) je posljednji nastup odradio u ožujku ove godine kada ga je nakon tri runde jednoglasnom sudačkom odlukom pobijedio Marvin Vettori. Prije tog meča nanizao je četiri pobjede te će sada pokušati vratiti karijeru na pobjednički kolosijek. Sedmorangirani borac srednje kategorije tom će prilikom odraditi deveti nastup u UFC-u i tražit će sedmu pobjedu.

Neće imati lak zadatak jer ga s druge strane čeka dvanaestorangirani Imavov (12-4-0-1 (UFC 4-2-0-1)). Njegov posljednji meč završio je "no contestom" kada se borio protiv Chrisa Curtisa na UFC-u 289 u lipnju. Posljednju je pobjedu ostvario u rujnu prošle godine protiv Joquaina Buckleyja, a ovo će mu biti osmi nastup u UFC-u.

Ova dva borca predvodit će tu priredbu (UFC Fight Night 235), a lokacija još uvijek nije poznata. Ipak, poznavajući kvalitete ova dva borca, lokacija će nam biti najmanje bitna, a zasigurno nas čeka pravi vatromet.

Linker
03. svibanj 2024 14:56