UFC

Roman Dolidze prozvao pola tuceta srednje kategorije: ‘Želim jako ime. Manje pričajte, više radite!‘

Roman Dolidze

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
‘Svi su jako glasni, ali nitko se ne želi boriti‘

Roman Dolidze se nada izvući još jedno značajno ime iz šešira srednje kategorije nakon što je otpala dogovorena borba s Jaredom Cannonierom.

Dolidze (12-2, 6-2 UFC) je bio u pripremama za borbu s Cannonierom (17-6, 10-6 UFC) na UFC Fight Nightu 2. prosinca, ali je borba otkazana nakon što je Cannonier potrgao ligamente. Dolidzeova borba s Cannonierom već je bila ugrožena nakon što je “The Killa Gorilla” otkrio da mu je ponuđena borba protiv Khamzata Chimaeva na "short notice" na UFC-u 294 prije nego što se ozlijedio, a sada i službeno neće biti ništa od toga početkom posljednjeg mjeseca u ovoj kalendarskoj godini.

Trenutačno bez borbe, Dolidze je prozvao niz najbolje rangiranih boraca srednje kategorije od Roberta Whittakera do Paula Coste i Khamzata Chimaeva. Čak se spreman boriti protiv neporažene zvijezde u usponu Boa Nickala (5-0, 2-0 UFC).

"Svi ovi vrhunski borci pričaju toliko glasno, ali nitko se ne želi boriti. Nakon moje borbe s Hermanssonom, prozvao sam Khamzata. Nije ništa rekao. Costa se htio boriti u prosincu, ja ga prozivam, on šuti. Whittaker proziva tipa iz veltera (Usman), čak i Bo Nickala. Samo mi treba dobro ime i dobra borba. Mislim da je bolje manje pričati, a više raditi. Ili jednostavno nemojte govoriti.”

Dolidze dolazi nakon tijesnog poraza odlukom sudaca od bivšeg izazivača naslova Marvina Vettorija na UFC-u 286 u ožujku. Prije toga, gruzijski borac je postigao četiri uzastopne pobjede – uključujući tehnički nokaut u drugoj rundi protiv već spomenutog Jacka Hermanssona. Zaradio je bonuse za izvedbu večeri za zadnja tri uzastopna trijumfa prekidom u oktogonu, a sada čeka novog protivnika.

Linker
04. svibanj 2024 00:18