UFC

Rose Namajunas nije jasno zašto joj UFC ne da Esparzu: ‘To je jedina borba koja mi ima smisla‘

Pat Barry i Rose Namajunas

 JA/Everett/Profimediamedia
Trenutno je teško shvatiti kakvi su UFC-ovi planovi po pitanju ženske slamka kategorije

Odmah nakon što je prošlog mjeseca uspjela po drugi put savladati Weili Zhang, Rose Namajunas zatražila je od UFC da što prije ugovori borbu protiv Carle Esparze. Razloga za tu borbu ima nekoliko. Prvi je naravno taj što je Esparza trenutno u nizu od pet pobjeda, a posebno impresivna bila je u posljednjem nastupu, kad je prekidom savladala Yan Xiaonan. To ju je dovelo na drugo mjesto ljestvice izazivača, odmah iza Zhang.

Osim toga, Carla je prva prvakinja slamka kategorije u UFC povijesti, a do titule je došla savladavši upravo Rose Namajunas. Bila je to finalna borba Ultimate Fighter sezone putem koje je kategorija uvedena u UFC. Esparza je titulu izgubila već u prvoj obrani, porazom od Joanne Jedrzejczyk te je proteklih šest godina provela čekajući novu priliku. Uvjerena da ju je protiv Xiaonan izborila, odlučila je čekati da se situacija razriješi, nakon čega bi se borila za titulu. No, UFC je otkrio kako ima drugačije planove za Rose. Oni još nisu izneseni, ali činjenica je da nemaju namjeru Esparzu upariti sa svojom prvakinjom.

U razgovoru s Mike Bohnom, novinarom MMA Junkie portala, Rose je još jednom zatražila borbu protiv jedne od dvije borkinje koja ju je savladala, a da poraz nije osvetila. Druga je Karolina Kowalkiewicz, no ona je danas daleko od bilo kakvog napada na sami vrh.

"Borba protiv Esparze jedina je koja mi ima smisla. Mogu se ja boriti protiv bilo koga, ali niti jedna borba osim ona protiv Carle me ne zanima. Mislim da je to zbog toga što je hrvačica ili neki razlog sličan tome. Ne znam uistinu zašto joj ne žele dati borbu. Možda im je teško stati iza nje, ali uistinu ne znam. Mislim da je ona odlučila prosjediti i čekati priliku boriti se za titulu te da to nije bio najbolji potez. Ali, ta borba uistinu jedina ima smisla. Dogovorite ju!", gotovo uz očaj prvakinja traži tu borbu.

S poslovne strane bi se UFC moglo razumjeti. Od svih boraca koji trenutno figuriraju kao kandidati za titulu i to u svim kategorijama, Esparza im je sigurno najmanje profitabilna. Nažalost po nju, nije karizmatična, nema uzbudljivi stil borbe niti fanove. 160 tisuća pratitelja na Instagramu za jednu bivšu prvakinju zvuči mizerno.

Za razliku od Esparze, Rose je vrlo popularna, posebno među najvjernijim fanovima i vjerujemo da ju UFC ne želi izgubiti kao prvakinju, posebno nakon što je po dva puta savladala Joannu Jedrzejczyk i Weili Zhang. S druge strane, Esparza ju je već jednom pobijedila i stilski bi joj trebala biti jedna od težih protivnica. Tko zna, možda UFC samo traži razlog kako Carlu još neko vrijeme ostaviti sa strane.

Linker
20. travanj 2024 15:38