Ostalo

‘Gospodin VanZant‘ uskoro napada titulu u vlasništvu Gegarda Mouasija

Austin Vanderford i Paige VanZant

 Instagram
Austin Vanderford dobit će priliku osvojiti Bellatorov šampionski pojas

Nakon pet uspješno odrađenih nastupa u Bellatorovom borilištu, Austin Vanderford (11-0) dobit će priliku pokušati osvojiti titulu srednje kategorije druge najveće svjetske MMA promocije. On će se boriti 25. veljače protiv prvaka Gegarda Mousasija, a borbu bi, kako stvari trenutno stoje, trebao ugostiti Dublin.

Vanderford je napad na titulu osigurao već u svom posljednjem nastupu, u svibnju ove godine, kad je savladao Fabiana Edwardsa. Tri mjeseca nakon toga, sučeljen je s Mousasijem nakon što je borilačka ikona obranila titulu pobjedom protiv Johna Saltera.

Pobjeda protiv Saltera bila je 11. pobjeda za Mouasija u posljednjih 12 borbi te prva obrana titule otkako ju je vratio u svoje vlasništvo. Podsjećamo, istu je izgubio sredinom 2019. godine, kad ga je savladao Rafael Lovato. Iza te borbe ostalo je podosta repova, neki su čak smatrali da je Mousasi zakinut za pobjedu i očekivao se revanš. Do njega ipak nije došlo, budući da se Lovato umirovio nedugo nakon osvajanja titule, odnosno zbog zdravstvenih je razloga bio primoran prekinuti karijeru.

36-godišnji borac iz Nizozemske u Bellatoru je od 2017. godine. Nekoliko puta izrazio je interes ujediniti titule srednje i poluteške kategorije, no u poluteškaški Grand Prix nije ušao. Ipak, nije isključeno da se nakon ove borbe odluči na taj potez, odnosno da dogovori borbu protiv Vadima Nemkova ili Coreya Andersona, ovisno tko u njihovom nadolazećem dvoboju odnese pobjedu.

Što se tiče Vanderforda, on se u MMA javnosti prvobitno pojavio kao dečko Paige VanZant. U međuvremenu joj je postao i suprug, no također je ostvario impresivan borilački rezime. 2018. godine nastupio je na UFC-ovom Contender Seriesu, gdje unatoč pobjedi nije zaradio ugovor s najvećoj svjetskom promocijom. Odradio je nakon toga jednu borbu unutar FFC-a, promocije Orsata Zovka, a onda je krenuo njegov niz nastupa u Bellatoru. Kad šesti put uđe u njihovo borilište, izaći će kao prvak ili s prvim porazom u karijeri.

Linker
12. travanj 2024 01:59