UFC

Rose Namajunas tvrdi da joj je ‘slam‘ od Andrade izliječio probleme s vratom

Rose Namajunas, Jessica Andrade 

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Umjesto da je imala posljedice od bacanja na vrat, njoj je to riješilo probleme s vratom

Rose Namajunas je svoju karijeru izgradila na pobjeđivanju velikih imena protiv kojih je gotovo svaki put u borbu ulazila kao 'underdog'. Neki smatraju kako je njena najveća rivalkinja Joanna Jedrzejczyk s kojom je odradila dvije borbe i koja u posljednje vrijeme priželjkuje trilogiju, dok drugi kao njezino najveće postignuće ipak vide dvostruku pobjedu protiv naizgled nezaustavljive Zhang Weili. No ono što je definitivno svima ostalo u pamćenju je poraz od Jessice Andrade.

Podsjetimo se, u njihovoj prvoj borbi Rose je krenula jako dobro i držala se svoje taktike sve dok u drugoj rundi nije pretrpjela 'slam' i ostala ležati na podu. Namajunas je u jednom trenutku držala kimuru, no Andrade ju je podigla s poda i bacila na glavu. Mnogi su bili zabrinuti da nije došlo do neke veće povrede vrata, ali ona danas tvrdi kako ju je taj poraz zapravo riješio problema s vratom koji je vukla još od ranije.

Rose i Andrade odradile su godinu dana kasnije revanš u kojem je podijeljenom sudačkom odlukom slavila Rose. Za Morning Kombat je rekla kako smatra da je veću štetu primila u njihovoj drugoj borbi u kojoj je odnijela pobjedu nego u prvoj borbi u kojoj je bila bačena na glavu.

"Bacila me na glavu u prvoj borbi, a slomila mi je nos u drugoj. Prva borba je bila dosta drugačija od druge jer u prvoj nisam pretrpjela nikakvu ozljedu iako sam bila nokautirana. Zapravo, svi problemi koje sam do tada imala s vratom su mi nestali nakon 'slama', što je neka vrsta čuda."

Namajunas je čak i kod slomljenog nosa iz druge borbe uspjela izvući nešto dobro. Naime, lom nosa ju je potaknuo da ga konačno operira i riješi se problema s devijacijom septuma koji je utjecao na njezine izvedbe već dugi niz godina.

Linker
19. travanj 2024 07:17