UFC

Rountree odlazi u mirovinu sa samo 29 godina!

Khalil Rountree jr.
 Screenshot (YouTube)
Pomalo iznenađujuća vijest stiže iz SAD-a, a vezana je uz UFC borca Khalila Routreeja jr-a. Ako ste njegov fan, obavezno popratite njegovu iduću borbu jer će to biti i posljednja u njegovoj borilačkoj karijeri.

Amerikanac je šokirao svoje navijače recentnom objavom na društvenim mrežama. Rountree je prilično kratko i jasno napisao da odlazi u penziju:

"Moja iduća borba će biti i moja posljednja. Pobrinite se da je pogledate. Uskoro ću objaviti datum."

Očekivano, većini UFC fanova je ova informacija prilično iznenađujuća i šokantna jer ništa nije nagovještavalo da bi 29-godišnji borac mogao u mirovinu.

Rountree se UFC-a dočepao 2016. godine kroz "reality show" The Ultimate Fighter gdje je došao do finala. Nakon što je uspio posložiti stvari i ući u ritam pobjeda, Rountree je stigao i do najveće pobjede u karijeri - one protiv legendarnog Gohkana Sakija na UFC-u 226.

No, uslijedio je hladan tuš protiv Johnnyja Walkera radi čega se odlučio na drastične promjene u karijeri i put na Tajland. Rezultati toga su se vidjeli u dvoboju protiv Eryka Andersa, da bi već u idućem meču ponovno stradao od strane Iona Cutelabe tehničkim nokautom.

Dva poraza prekidom u posljednja tri nastupa su vjerojatno razlog radi čega je Rountree odlučio otići u borilačku mirovinu s tek 29 godina.

Rountree je na Instagramu otkrio i neke pojedinosti kojima ćemo svjedočiti u posljednjem meču. Poput žutih hlačica koje želi nositi u čast Andersona Silve, ukoliko mu njegovi poslodavci to dopuste.

U ovom trenutku se ne zna kada, gdje i protiv koga bi se posljednja borba ovog 29-godišnjeg UFC borca trebala dogoditi.


Linker
18. travanj 2024 15:47