UFC

Rozenstruik popravio zastrašujuću statistiku pa otkrio želje - jedno ga ime posebno zanima

Jairzinho Rozenstruik
 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA
‘Tražim nekoga tko će me vratiti u TOP 3, nekoga preko koga ću ući u kombinacije za napad na titulu‘

S posljednjom sekundom prve runde, Jairzinho Rozenstruik stigao je u nedjelju do svoje 12. profesionalne pobjede, 11. koju ju upisao nokautom ili tehničkim nokautom. Svih šest trijumfa pod okriljem UFC-a ostvario je prekidom, a njegova ruka samo je jednom bila uzdignuta nakon čitanja sudačkih kartica. Dogodilo se to još tamo 2018. kada je u Rizinu za protivnika imao Andreya Kovaleva (9-1), borca kojem je to bio prvi poraz, a ujedno i prema trenutno dostupnim podacima, posljednji meč u karijeri.

Ovoga puta od udaraca surinamskog teškaša pao je Brazilac Augusto Sakai koji je u Las Vegasu po prvi puta u svojoj karijeri vezao dva poraza. S novom pobjedom, 'Bigi Boy' je uspješno obranio šesto mjesto na ljestvici izazivača, no što je sljedeće? Tko je idealan protivnik za Jairzinha?

UFC-ovih TOP 5 izazivača u teškoj kategoriji:

Prvak: Francis Ngannou

1. Stipe Miočić
2. Derrick Lewis
3. Ciryl Gane
4. Curtis Blaydes
5. Alexander Volkov

Jasno je da Surinamaca nakon borbe s nižerangiranim suparnikom sada zanima netko iz TOP 5, ali tko? Iako je sam na press konferenciji zatražio brzi povratak u kavez i borbu s bilo kojim bolje rangiranim teškašem, u ESPN-ovom studiju ipak je na površinu isplivalo jedno ime - ono Curtisa Blaydesa.

"Da, to je ime koje želim, a i on je sam dosta dugo tražio ovaj meč. Ako ga još uvijek želi i ako je spreman, onda idemo. Rangiran je bolje od mene (4.), a tražim nekoga tko će me vratiti u TOP 3, nekoga preko koga ću ponovno ući u kombinacije za napad na titulu. Ako me ta borba može dovesti do toga - ja sam zainteresiran", rekao je Rozenstruik.

Bio bi to klasični sudar stilova. Blaydes bi definitivno imao veliku prednost u hrvačkom segmentu i nema sumnje da bi 'grappling' bio njegov plan A, B i C, pogotovo kada uzmemo u obzir da ga je nešto duži ostanak na nogama skupo koštao u njegovoj posljednjoj borbi, onoj protiv Derricka Lewisa.

Tko bi bio vaš favorit u ovom potencijalnom susretu?

Linker
14. travanj 2024 04:37