UFC

Rumble se nada borbi protiv Ngannoua, no otkriva: 'Još nisam ušao u USADA program testiranja'

Anthony Johnson
 screenshot/Youtube
Jedan od boraca koji se našao na velikoj konferenciji za medije Alija Abdelaziza i njegove Dominance MMA agencije je Anthony Johnson. Nekada najopakiji udarač svijeta iduće se godine namjerava vratiti u UFC-ov Octagon te je rekao nešto o tome.

Posljednju borbu Anthony "Rumble" Johnson (22-6, 13-6 UFC, 16 KO) odradio je u travnju 2017. godine. Napao je titulu prvaka UFC-ove poluteške kategorije koja je tada bila kod Daniela Cormiera, no nije ju uspio osvojiti. Nakon toga se povukao, posvetio se jedno kratko vrijeme powerliftingu te poslu s medicinskom marihuanom, dok ga se u posljednje vrijeme moglo vidjeti kao jednog od osoba zaduženih za promociju Bare Knuckle Fighting Championshipa. Sve do prije nekoliko mjeseci nije bio siguran hoće li se ikad vratiti MMA-u, no onda je donio odluku. Vratio se na trening i najavio je povratak borbama iduće godine.

Kako na Twitteru piše ESPN-ov Mark Raimondi, Johnson je izjavio da još nije ušao u USADA-in program testiranja. "Samo treniram", rekao je te je još otkrio kako niti izvan treninga nije otišao preko 130 kilograma težine. Gore spomenuti podatak nikako mu ne ide u prilog uz izjavu kako se namjerava vratiti u travnju. Naime, kako se nije službeno umirovio, Johnson će prije iduće borbe morati provesti šest mjeseci unutar USADA-inog programa doping testiranja. Naravno, ako mu je travanj cilj, to još uvijek stigne napraviti.

Što se tiče povratka, neku određenu smjernicu kako bi on trebao izgledati nema. Zna jedino kako je teška kategorija jedino što ga zanima, a za budućnost ima jednu zanimljivu ideju. Nju je iznio uz komentar BMF titule dogovorene za borbu Natea Diaza i Jorgea Masvidala.

"Ako ću se boriti za titulu, to može biti samo za onu pravu titulu, titulu teške kategorije. Ne zanimaju me nikakve lažne titule čudnih naziva, samo prava stvar", rekao je novinarima portala MMA Junkie.

Još je zanimljivu informaciju iznio još jedan novinar ESPN-a, Brett Okamoto. On je Johnsona upitao o možebitnoj borbi protiv Francisa Ngannoua.

"Taj tip je najopasniji borac u diviziji. Očekujem da ću se u budućnosti boriti protiv njega. No, to neće biti samo da razmrdamo sve guzice. Ta borba bit će velika i svakako uz nju mora biti nešto posebno", iznio je svoje mišljenje 35-godišnjak čiji povratak fanovi čekaju s nestrpljenjem.

Glavno je pitanje može li u teškoj kategoriji biti ubojit kao u vrijeme dok se borio u poluteškoj. Tada je lijek za njega pronašao tek Daniel Cormier i to dva puta, dok je ostatak protivnika završavao nokautiran.

Linker
20. travanj 2024 05:07