UFC

Ruska poluteškaška ikona mijenja Romanova u borbi protiv Tybure

Maxim Grishin i Ramzan Khadirov
 Instagram
Alexander Romanov otkazao je UFC 251 borbu protiv Marcina Tybure te će ga zamijeti Maxim Grishin

UFC će idućeg vikenda debitirati na Yas otoku programom UFC 251 priredbe, na kojem se trebala nalaziti borba teške kategorije između poljskog borca Marcina Tybure i moldavskog neporaženog debitanta, Alexandera Romanova. No, Romanov je prisiljen otkazati svoj UFC debi, a promocija je brzo reagirala dovođenjem zamjene.

To je poznati ruski borac Maxim Grishin (30-7-2) koji većinu karijere nastupa u poluteškoj kategoriji. Posljednje dvije godine nastupao je u PFL-u, gdje je oba puta eliminiran u doigravanju nakon neodlučene borbe, pravilom dobivene prve runde. Ovaj 36-godišnji borac nastupao je u svim najvećim ruskim promocijama (FNG, Akhmat, M-1), a u posljednje 23 borbe ima tek jedan poraz koji mu je nanio jedan od najboljih UFC-ovih poluteškaša, Magomed Ankalaev.

Tijekom tog svog niza savladao je i tri hrvatska borca, Dorijana Ilića, Stipu Bekavca (kickboxing meč) i Mateja Batinića. Poznat je po svom bliskom odnosu s čečenskim čelnikom, mnogi bi rekli diktatorom, Ramzanom Khadirovim. To je posebno zanimljivo, budući da se ne radi o borcu koji dolazi iz Čečenije ili nekih bliskih država. Do tog odnosa, a nakon toga i velikog podržavanja Khadirova od njegove strane, došlo je kad je otišao trenirati u njegov Akhmat tim, nakon čega je doživio i najveće uspjehe karijere.

34-godišnji Marcin Tybura (18-6, 5-5 UFC) bivši je prvak M-1 promocije, dok u UFC-u nije uspio opravdati očekivanja uz koje je doveden. U svom posljednjem nastupu savladao je Sergeya Spivaka čime je prekinuo niz od dva poraza te se vjerojatno tim putem spasio otkaza. No, neatraktivnost posljednjih nastupa trebala bi biti poruka kako mu i dalje "gori pod nogama".

Linker
26. travanj 2024 12:26