UFC

'S porazom si odustao od sporta, fanova i ostavštine. Ti nemaš nikakvo pravo pričati o GOAT statusu!'

Jon Jones
 screenshot/YouTube
Rasprava o najvećem MMA borcu svih vremena ponovno je posvađala velike rivale...

Nije dugo trebalo Jonu Jonesu da odgovori Danielu Cormieru i svima kaže što misli o stavu svog nekadašnjeg rivala.

'DC' se ovih dana potrudio objasniti zašto 'Bonesa' ne vidi i zašto ga zapravo nikad neće vidjeti kao najboljeg borca svih vremena. Bivši dvostruki prvak te se teme dotaknuo razgovarajući s MMA Fightingom, a u svom je izlaganju vrlo jasno poručio da vas loši rezultati na dopinškim testiranjima, po njegovom mišljenju, odmah isključuju iz jedne takve rasprave.

Iako je priznao da je Jones vjerojatno jedan od najtalentiranijih boraca koje ćete ikada vidjeti, Cormier je nekoliko puta ponovio da on nikako ne može biti 'GOAT' MMA svijeta.

A Jones jedan takav napad jednostavno nije mogao ignorirati.

"S USADA-om ste krivi dok ne dokažete suprotno, osim ako niste GOAT. Kada pobjeđujete ovoliko dugo, onda ostajete krivi. To su stvari koje ljudima pomažu da mirno spavaju noću", napisao je Jones u prvom 'tweetu' na ovu temu pa nastavio:

"Ljudi će pamtiti da sam optužen za korištenje steroida, pamtit će i da sam dokazano nevin i da sam mogao nastaviti sa svojom karijerom. #činjenice"

"DC, pa ti si poražen u svojoj posljednjoj borbi i onda si odustao od sporta. Pričajmo onda o tome kako je biti eliminiran iz rasprave."

"Oni koji vas kritiziraju će vas uvijek pokušati obeshrabriti da imate nešto što oni ne mogu imati. DC je dobar lik, ali nikada ga se neće smatrati jednim od najboljih."

"Čovjek koji nije uspio postići ono što je htio sada sjedi i govori o tome što ja ne mogu napraviti. Pa to je smiješno."

"Puno sam puta izgubio u životu, ali žestoki natjecatelj u meni mi neće dopustiti da se povučem s porazom. Iskreno, upravo ću to najviše pamtiti na spomen DC-ja. S porazom je odustao od fanova, sporta i ostavštine."

"Vratiti se nakon pada je vrlo teška stvar za učiniti. No, lako je odustati i pričati sa strane. DC nema apsolutno nikakvo pravo pričati o tome tko hoće ili neće biti GOAT. #činjenice"

"USADA nikad nije pronašla steroide u mom sustavu i to je apsolutna činjenica, a većina vas to ne bi nikada ni provjerila", poručio je, između ostalog, Jones kroz seriju objava na Twitteru.

Najdominantniji poluteškaš u povijesti UFC-a tijekom karijere se suočio s više problema oko dopinškog testiranja, uključujući i incident na UFC-u 200 koji se tada ispriječio njegovoj borbi s Cormierom.

Nakon što je bio pozitivan na dvije zabranjene supstance, klomifen i letrozol, Jones je bio uklonjen s te priredbe. Pored toga, 'Bones' je ostao i bez pobjede u svom revanšu s Cormierom. Odnosno, ista je preokrenuta u 'no-contest' nakon što se na testiranju pokazalo da je pozitivan na metabolit anaboličkog steroida turinabola.

Nakon toga, u Jonesovom sustavu su ponovno pronađeni tragovi metabolita turinabola, ali mu je USADA to oprostila uz zaključak da se radi o ostacima, a ne novom uzimanju zabranjene supstance.

screenshot/Youtube
Jones vs. Cormier

Linker
24. travanj 2024 03:30