UFC

Sakai opisao bolni trenutak, tvrdi da ga je Overeem teško ozlijedio u drugoj rundi

Alistair Overeem i Augusto Sakai
 Screenshot (YouTube, UFC)
"Nisam mogao zaustaviti rušenja, nisam mogao pokazati svoj jiu-jitsu, a nisam se ni mogao dobro braniti"

Augusto Sakai (15-2-1) oglasio se nakon teškog poraza od Alistaira Overeema.

Brazilski borac japanskih korijena nije položio najveći ispit u dosadašnjoj karijeri. Uspješniji od njega prošlog je vikenda bio veteran Overeem koji ga je u Las Vegasu zaustavio tehničkim nokautom na početku posljednje rudne.

Sakai je, očito, vrlo razočaran tim ishodom. Imao je Augusto nakon prve dvije runde prednost kod dvojice sudaca, ali onda se Overeem prilagodio te preko rušenja i 'ground and pounda' preokrenuo meč u svoju korist.

Razgovarajući s AG Fightom, Sakai je čestitao svom suparniku, ali i otkrio kako mu je tijekom druge runde 'The Reem' teško ozlijedio rebra i samim time onemogućio kvalitetan nastavak borbe.

"Pogodio me koljenom koje mi je dislociralo dva rebra. Onda me srušio i pogodio laktom, a to mi je slomilo još dva. To me je itekako kočilo. Nisam mogao zaustaviti rušenja, nisam mogao pokazati svoj jiu-jitsu, a nisam se ni mogao dobro braniti. No njemu svaka čast. Siguran sam da je koristio iskustvo u svoju korist, ali to sam i očekivao. Ne pokušavam tražiti isprike, ali bol u rebrima mi je otežavala stvari", otkriva Sakai kojemu je ovo bio tek drugi poraz u karijeri. Prvi mu je, podsjetimo, podijeljenom sudačkom odlukom još tamo 2017. nanio veteran Cheick Kongo.

Linker
27. travanj 2024 00:39