UFC

Samo dva borca u UFC povijesti su po jednoj statistici lošiji od Colbyja Covingtona

Usman vs. Covington
 screenshot/YouTube
Poznato je kako je jačina udarca vjerojatno najslabiji segment borilačkog umijeća Colbyja Covigntona

Colby Covington poznat je kao borac koji protivniku nabija strašan tempo, vrhunski je hrvač te taktički izuzetno potkovan borac. Ipak, ono što je od početka bilo jasno da mu nedostaje je snaga, odnosno jačina udarca. On ih pogađa velik broj, jako dobro kombinira i radi štetu, no ne toliku da protivnika pošalje na pod, odnosno da upiše "knockdown".

Koliko je to veliki problem kod Colbyja, najbolje dokazuje podatak sa sjajne stranice MMA By The Numbers, čiji autor koristi razne podatke i svoje vlastite formule da bi što bolje dočarao borbe i vještine te mogućnosti samih boraca. Ovog puta objavio je podatke s ljestvice za koju mu nije trebala formula. Riječ je o prosjeku udaraca tijekom borbe na nogama, potrebnom za upisati jedan knockdown.

U konkurenciju su ušli svi borci i borkinje koji su barem jednom svog protivnika ili protivnicu poslali udarcem na pod, a takvih je 837. Covington se na toj ljestvici nalazi na 833. mjestu, odnosno samo četvero boraca trebalo je više udaraca od njega za upisati knockdown. Ako uzmemo u obzir da su među tih četvero dvije dame, možemo zaključiti da po ovom podatku samo dva borca u povijesti UFC-a udaraju slabije od Covingtona.

Kako je u svojoj dosadašnjoj UFC karijeri upisao tek jedan knockdown, 2016. godine protiv Jonathana Meuniera, Covingtonu u prosjeku treba 668 udaraca da bi protivnika poslao na pod, jer mu je upravo toliko broj značajnih udaraca upisan u dosadašnjoj UFC karijeri.

Oni kojima treba više udaraca su Joanna Jedrzejczyk (1695), Chris Camozzi (811 i Sergio Pettis (772), dok je Karolina Kowalkiewicz pogodila do sada 762 udarca, bez da je ijednu protivnicu uspjela istima oboriti.

Što se tiče Tyrona Woodleya, poznato je kako on u svojim rukama ima prave projektile. Njemu je u prosjeku za knockdown potrebno 35.6 udaraca. Pitanje je samo hoće li uspjeti pogoditi Covingtona. U prošle dvije borbe gotovo da je ostao bez pravog pogotka.

Linker
24. travanj 2024 17:16