UFC

‘Savršeni svijet ne bi trebao vidjeti kako se moj brat i prijatelj bore, ali takav je sport. Vi ste divovi‘

Alex Pereira

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
Anderson Silva naklonio se izvedbi Alexa Pereire i Khalila Rountreeja Jr.-a na nedavnoj UFC 307 priredbi

U glavnoj borbi večeri nedavne UFC 307 priredbe u Salt Lake Cityju Alex Pereira pobijedio je Khalila Rountreeja Jr.-a tehničkim nokautom u četvrtoj rundi i tako po treći put u ovoj godini obranio naslov prvaka UFC-ove poluteške kategorije. Brazilac i Amerikanac isporučili su sjajnu borbu u kojoj je "The War Horse" dobro stajao tijekom prve dvije runde, no u nastavku je "Poatan" podigao tempo i na koncu slavio na poprilično brutalan način.

Brojni istaknuti akteri borilačke zajednice iskazali su poštovanje obojici boraca, a među posljednjima to je učinio legendarni Anderson Silva, koji je i s Pereirom i Rountreejem Jr.-om u odličnim odnosima

"Mogao bih reći bezbroj stvari o ovoj nevjerojatnoj borbi između ova dva diva. Po mom mišljenju, savršeni svijet bi bio ne vidjeti kako se moj brat i moj prijatelj bore, ali s druge strane, takav je sport. Alex, bio si sjajan. Čestitam, prijatelju", naklonio se nekadašnji vladar UFC-ove srednje kategorije "Poatanu" putem svog X profila, a onda biranim riječima govorio i o Rountreeju:

"Što se tiče mog mlađeg brata Khalila, tako sam ponosan na tebe, brate moj. Hvala ti puno što si dio mog života. Oni koji znaju tvoju priču znaju tko si zaista: ti si div. Iz ove bitke izlaziš kao pobjednik jer si pokazao da borba na visokom nivou nije za bilo koga. Čestitam obojici. Neka vas Bog blagoslovi".

Podsjetimo, ključna sekvenca "main eventa" UFC 307 priredbe odvila se u posljednjoj minuti četvrte dionice kada je Pereira pritisnuo Rountreeja Jr-.a uz žicu i obasipao ga udarcima, te eskivirao poneki kontranapad, a onda, pola minuta prije kraja runde, vezao dva razorna krošea u tijelo protivnika, odnosno aperkat u bradu, nakon čega je 34-godišnji američki poluteškaš pao na pod, a priči u oktogonu Delta Centra bio je kraj.

Linker
12. listopad 2024 19:45