UFC

Sean O‘Malley objasnio zašto je odbio biti zamjena Cejudu i Sterlingu: ‘Ne mogu trenirati na isti način‘

Sean O‘Malley

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
Iako će netko reći da propušta priliku, ali realnost je da je ovo jako pametan potez od strane O‘Malleyja dugoročno gledano

UFC 288 održava se u petom mjesecu, a donosi nam dugo očekivani okršaj u bantam kategoriji između prvaka Sterlinga i povratnika Cejuda. Sterling je uspio zaliječiti sve ozljede te je prihvatio vjerojatno najteži izazov do sada, tako da je sigurno da nas fantastična borba očekuje jako skoro.

Sean O‘Malley se spominjao kao zamjenski borac za ovaj meč, no vrlo brzo je bilo jasno da ga nećemo gledati u toj ulozi. Sada je pokušao malo detaljnije objasniti zašto je odbio tu ponudu UFC-a da uskoči ukoliko se netko od aktera povuče iz glavne borbe večeri:

‘‘Stvarno sam planirao biti zamjena u meču između Sterlinga i Cejuda. No, teško je. Prijatelju, treba odraditi kamp za pet puta po pet, napraviti plan za oba slučaja, a to je teško raditi i kada imate borbu. A u ovom slučaju znate da se vjerojatno nećete boriti. Ne mogu trenirati na isti način. Nemam osjećaj da je ovo moja jedina prilika‘‘, rekao je O‘Malley u Timbo Sugar Showu.

‘‘Pokušavao sam, ali trenutno sam u stanju kad sam si rekao ‘je**š to‘. Ako jedan od tih papaka ispadne, jednostavno im dajte novi datum. Treba mi pravih osam tjedana i da znam s kim se borim. Previše je teško biti discipliniran. Ne možete biti tako disciplinirani cijelo vrijeme. Do toga je pet tjedana, nazvali su me, ali nisam spreman za je**nih pet rundi. Tako da ništa od zamjene‘‘, objasnio je dalje.

Gledajući dugoročno, ovo je vjerojatno jako pametan potez od strane O‘Malleyja. Osim priprema bi morao i skinuti kilograme dan prije priredbe, a gotovo je sigurno da se neće boriti. Ovako može čekati pravu priliku kada će znati da se sigurno bori.

Linker
20. travanj 2024 01:16