UFC

Sean O‘Malley savjetovao Chimaeva: ‘Idi u srednju kategoriju, moći ćeš jesti i bit ćeš snažniji‘

Khamzat Chimaev

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Poznato je kako Chimaev ima problema sa skidanjem kilograma, no još se uvijek ne zna u kojoj će se kategoriji nastaviti boriti

Popularni Khamzat Chimaev se nije borio od UFC 279 priredbe u devetom mjesecu prošle godine, a tom prilikom je svladao Kevina Hollanda bez primljenog udarca. Originalno se nije trebao boriti s njim nego s Nateom Diazom, no zbog pada na službenom vaganju UFC im je morao pronaći nove protivnike.

Nakon toga su Khamzatu ‘‘naredili‘‘ da karijeru nastavi u srednjoj kategoriji, no nakon par dana se već počelo govoriti o borbi između njega i Colbyja Covingtona. Do danas se još uvijek ne zna u kojoj će se kategoriji Chimaev dalje boriti, no Sean O‘Malley mu je dao neke savjete:

‘‘Prelazak u srednju kategoriju bi mu bio je**no najpametniji potez u karijeri. Da skine na 77, on cijelu godinu mora držati strogu dijetu, ne smije se za**bavati s tim. Mislim može, no onda neće uspjeti skinuti kilograme. Odi u srednju. Moći ćeš jesti. Bit ćeš i snažniji, napravi to sr**e‘‘, rekao je O‘Malley na svom YouTube kanalu.

‘‘Velika je stvar moći skinuti kilažu. Čak i ako ode u srednju kategoriju. No, tamo bi ga bilo zabavno gledati. Izzy, Pereira, Bo Nickal je tamo. No dobro, on je još nov u UFC-u ali svejedno bi bilo zanimljivo‘‘, zaključio je O‘Malley.

Khamzat se često žali kako UFC ne može pronaći protivnika za njega, no Belal Muhammad je i više nego otvoren za meč protiv njega. Naravno, pod uvjetom da nastavlja karijeru u velter kategoriji. Jer ukoliko ide u srednju i namjerava napasti titulu, morat će pobijediti nekog iz samog vrha te kategorije prije prilike za titulu.

Linker
20. travanj 2024 06:40