UFC

Burns prozvao još dvojicu boraca: ‘Ako Colby ne želi meč, dajte mi Belala ili Masvidala‘

Gilbert Burns

 Screenshot (youtube, Ufc)
Petorangirani izazivač UFC-ove velter kategorije želi što aktivniju 2023. godinu

Dva poraza u posljednja tri nastupa imao je Gilbert Burns uoči UFC 283 eventa održanog proteklog vikenda u Brazilu. Ne baš zavidna statistika, ali uzmemo li u obzir da je gubio od Kamarua Usmana i od Khamzata Chimaeva kojeg je dobrano namučio, kompletna slika izgleda puno drukčije.

‘‘Durinho‘‘ je između ta dva poraza ugurao pobjedu protiv Stephena ‘‘Wonderboyja‘‘ Thompsona, a proteklog vikenda potvrdio je da definitivno zaslužuje svoje mjesto unutar top 5 izazivača velter kategorije. Lakoćom je Burns porazio Neila Magnyja i na predaju ga je prisilio već u prvoj rundi.

Nije Burns imao puno toga za dobiti protiv 12-rangiranog izazivača u poretku velteraša, ali vratio se pobjedama i sada je spreman za obračun s nekim iz top 5. Burns je netom nakon završene borbe izjavio da je spreman poraziti bilo koga, ali Colbyja Covingtona zasebno je prozvao.

Nedugo poslije, Burns je u razgovoru s UFC-ovom McKenzie Pavacich naveo još neka imena koja vidi kao zanimljive protivnike za svoj sljedeći nastup, ukoliko Colby Covington ne pristane na meč.

‘‘Dajte mi Colbyja Covingtona, zato što svi ostali tipovi izbjegavaju borbu. Ako Colby ne želi meč ili ako UFC ne želi tu borbu, dajte mi Belala (Muhammada) ili Masvidala. Nije me briga. Želim imati aktivnu godinu i želim se etablirati pri vrhu. Ne želim nikakve usluge, nego se želim etablirati kao sljedeći tip koji će se boriti za titulu. Ako Colby bježi, onda želim Belala Muhammada ili mi dajte Masvidala.‘‘, rekao je Burns.

‘‘Durinho‘‘ već neko vrijeme zapravo proziva Jorgea Masvidala koji prema navodima brazilskog velteraša konstantno odbija ponude i traži nove datume, a zatim ih opet pomiče. Što se Belala Muhammada tiče, radi se o borcu koji vuče vrlo slične probleme onim Burnsovim. Belal se često muči s pronalaskom protivnika, a putem Twittera je odgovorio na Burnsovu prozivku.

‘‘Prestanite s lažima. Trebao sam se boriti s njim umjesto sa (Seanom) Bradyjem, ali on je ostao izvan kaveza pola godine i pritom je molio da mu daju Masvidala (koji ima tri poraza zaredom).‘‘, napisao je Belal.

Čini se da je Belal itekako zainteresiran za obračun s Burnsom, a uzmemo li u obzir da Khamzat Chimaev djeluje kao izgledniji protivnik za Colbyja Covingtona, vrlo je izgledno da UFC ugovori borbu Burnsa i Muhammada. Burns je trenutno peti u poretku izazivača, dok Belal zauzima četvrto mjesto. Obojica pucaju na sami vrh, ali trenutno nisu u poziciji iz koje će dobiti ‘‘title shot‘‘. Pobjeda u međusobnom obračunu gurnula bi ih ka napadu na titulu. Dosad se nisu borili i nema razloga da UFC preskoči ovaj ‘‘matchup‘‘.

Linker
20. travanj 2024 05:32