UFC

Sean O‘Malley želi Topuriju prije nego Dvalishvilija: ‘Ilia je nokautirao Volkanovskog, a Merab je dobio 42-godišnjeg Cejuda‘

Sean O‘Malley

 Paul Rutherford/Getty images/Profimedia
Prvak UFC-ove bantam kategorije želi se okušati s prvakom perolake kategorije

Sean O‘Malley s velikim je zanimanjem pratio meč između Meraba Dvalishvilija i Henryja Cejuda na UFC 298 eventu. Iako borba nije službeno okarakterizirana ‘‘title eliminatorom‘‘, poprilično je izvjesno da će pobjednik tog meča postati sljedećim izazivačem za pojas u bantam kategoriji.

Do pobjede je došao Merab Dvalishvili, a Gruzijcu je to 10. uzastopna pobjeda unutar UFC-ovog kaveza. Nema sumnje da će Merab kasnije ove godine dobiti ‘‘title shot‘‘ koji je realno zaslužio još ranije, ali splet okolnosti doveo ga je u poziciju gdje je trebao čak 10 pobjeda zaredom.

Odličnu izvedbu pružio je Dvalishvili u meču protiv Henryja Cejuda. Prvu rundu pomalo je nespretno izgubio, ali ostalih 10 minuta borbe proteklo je u totalnoj dominaciji Meraba. Posebno upečetaljiv bio je trenutak kada Merab podiže Henryja Cejuda, nosi ga na drugu stranu kaveza i zatim ga baca pred očima Marka Zuckerberga. Vjerujemo da svi već znate, ali Henry Cejudo 2008. godine osvojio je olimpijsko zlato u hrvanju slobodnim stilom, ali Merab ga je uspio čak i hrvački nadjačati.

Iako je Merab oduševio sve koji su gledali meč između njega i Cejuda, Sean O‘Malley svejedno je morao na neki način ‘‘omalovažiti‘‘ obojicu u svom osvrtu nakon UFC 298 eventa.

‘‘Interesantno je gledati borbe uživo u odnosu na TV prijenos. Volio bih meč ipak pogledati i na TV-u kako bih mogao dati puni osvrt. Bio je to dobar meč. Čuo sam neke glasine kako je Henry imao određene ozljede uoči ovog meča. Izgledao je pomalo izbezumljeno, ali Merab je izgledao dobro.‘‘, započeo je Sean, a zatim je uslijedilo i manje podbadanje.

‘‘Pristojna mala borba dvojice malih tipova.‘‘, dodao je O‘Malley.

Seana O‘Malleyja prije svega čeka nastup na UFC 299 eventu i borba protiv Marlona ‘‘Chita‘‘ Vere. Porazi li Ekvadorca, Merab Dvalishvili nameće se kao sljedeći protivnik, ali Sean O‘Malley cilja i na Iliju Topuriju, prvaka perolake kategorije.

Mnogi su odmah krenuli s kritikama na račun O‘Malleyja jer stvara se dojam da na sve moguće načine izbjegava Dvalishvilija. Sean O‘Malley je gostujući u MMA Houru istaknuo kako ne razumije kritičare u ovom slučaju.

‘‘Henry (Cejudo) ima 42 godine ili tako nešto (37, op.a.). Izgledao je užasno. Ja bih ga četiri puta nokautirao u toj borbi. Zatim Ilia (Topuria) dođe i nokautira Alexa (Volkanovskog) u drugoj rundi, najvećeg borca u povijesti perolake kategorije. Ja prozivam njega, a trpim kritike od sranja od MMA fanova koji mi govore ‘Izbjegavaš Meraba‘. Ja samo pokušavam prozvati one za koje smatram da bi mi ponudili uzbudljiv meč.‘‘, rekao je Sean.

Rekli bismo da Sean u slučaju pobjede nad Verom ovaj put neće moći izbjeći Dvalishvilija, ali sama činjenica da je Marlon Vera preskočio nekoliko boraca koji ‘‘title shot‘‘ zaslužuju puno više od njega, tjera nas na sumnju. UFC sve više gura marketinšku perspektivu u prvi plan, a meč između O‘Malleyja i Topurije privukao bi velik interes šire publike.

Nadamo se da Merab neće nastaviti trpjeti nepravdu, sličnu onoj kakvu trpi Belal Muhammad u velter kategoriji.

Linker
22. travanj 2024 20:58