UFC

Sean Strickland: ‘Borio sam se kao papak! Oprostite mi, ali krivi su UFC-ovi šu*ci u odijelima‘

Sean Strickland

 Louis Grasse/SPP-Px/Shutterstock Editorial/Profimedia
Strickland smatra kako je morao fanovima pružiti ono što od njega očekuju

Svoju vjerojatno najzreliju i najbolju borbu dosadašnje UFC karijere odradio je Sean Strickland. Kroz pet rundi kvalitetno je radio ono što je potrebno za zadržati Jacka Hermanssona na distanci, čime je onemogućio svom europskom protivniku priliku iskazati se tamo gdje je najbolji. Upisao je čistu pobjedu bez gotovo ikakve primljene ozbiljnije štete i može biti zadovoljan. No nije, zbog načina kako je borba izgledala.

To se nije ustručavao priznati nakon borbe, u razgovoru s Michaelom Bispingom.

"Možemo slobodno reći, borio sam se kao papak. Mislim da njegovo lice pokazuje rezultat, ali borba nije bila kakva sam planirao. Trebao sam više ulaziti u izmjene s njim, ali nisam. Borio sam se kao glupan. Dopustio sam da me preuzme bonus za pobjedu. Nešto sam naučio i to se neće ponoviti", rekao je Sean na kraju borbe, dodavši nešto o idućoj borbi: "Znate da sam ja čovjek kompanije i borit ću se protiv onoga koga mi UFC stavi ispred mene. Ako taj ima pojas, bit će to sjajno."

Još je zahvalio svim fanovima.

"Hvala vam ljudi, jako vas cijenim. Da nema vas koji podržavate ovo što radim bio bih neki obični govnar. Sad sam govnar s novcima", završio je svoj Octagon intervju.

Nešto više o razlozima takve borbe rekao je na konferenciji za medije, gdje je priznao kako je dozvolio da moguća premija od njega stvori nekoga tko kalkulira i bori se previše oprezno. To zapravo uopće nije loše u svrhu dolaska do rezultata, no Seana ne zadovoljava.

"Imao sam ovih dana oko sebe puno uglađenih šu*aka u odijelima koji su mi dolazili govoreći o borbi za titulu i takvim stvarima. Kad to slušate počnete razmišljati i pitati se jeste li uistinu spremni biti nokautirani te ostati bez svega toga, u trenucima dok vam se smiješi borba za titulu? Pričali su o bonusima, o tome kako poraz donosi tek pola honorara. Ja želim boriti se za titulu. Ako izgubim govorit će odmah da sam nitko i ništa. Neće me više niti poznavati kad me vide na hodniku. Dozvolio sam da me ti uglađeni likovi bace na drugu stranu. Neće se ponoviti", rekao je.

Sve u svemu, Sean ovom borbom dolazi sve bliže potencijalnoj borbi za titulu. Hoće li ovo biti dovoljno ili pobjednik borbe između Jareda Cannoniera i Dereka Brunsona ipak ima više šanse? Nšto će ovisiti i o borbi za titulu koju gledamo idućeg vikenda. Svakako je uzbudljivo u UFC-ovoj srednjoj kategoriji.

Linker
22. travanj 2024 16:34