UFC

Sean Strickland došao do šeste pobjede u nizu uvjerljivom predstavom protiv Hermanssona

Sean Strickland vs. Jack Hermansson

 Screenshot
Svoju taktički najbolju borbu do sada odradio je sve bolji američki borac srednje kategorije

Čini se kako je Sean Strickland svakom borbom sve bolji. Ono što je napravio u glavnoj borbi UFC Fight Nighta 200, protiv Jacka Hermanssona, rijetko koga će oduševiti po pitanju uzbuđenja, ali će mu svatko tko se razumije u ovaj sport priznati da je odradio više nego impresivan nastup.

Strickland je gotovo od početka borbe pronašao distancu koja mu odgovara, usput je potvrdio svom protivniku kako mu pokušaji rušenja neće prolaziti te je svoju pobjedu izgradio na vrhunskom radu prednjim direktom. Sve je kod ovog borca išlo upravo onako kako treba. Hermansson je puno toga pokušavao, bio je raznovrsniji i cijelo je vrijeme tražio način za preuzeti kontrolu, no nije mogao izbjeći konstantno primanje udaraca u glavu. Inteligentno i staloženo je Amerikanac svaku rundu privodio kraju i nije trebalo biti nikakve dvojbe tko je u ovoj borbi odnio pobjedu.

No, tako što ne možemo reći kad je među bodovnih sucima Sal D'Amato, čovjek koji se već "proslavio" većim brojem teško objašnjivih bodovanja. Tako je on ovdje pronašao tri runde za Hermanssona, kojem je dodijelio pobjedu. Srećom, preostala dva suca su očito bila svjesna onog što se događa u Octagonu te su njihova bodovanje otišla 49-46 u korist zasluženog pobjednika Stricklanda, kojem je ovo šest pobjeda u nizu, peta u srednjoj kategoriji.

Sunaslovna borba priredbe donijela je slavlje Nicka Maximova, čovjeka iz tima braća Diaz, nad Punaheleom Sorianom. Soriano je bio borac koji je bolje izgledao u razmjenama, no Maximov je imao taktiku baziranu na hrvanju te je jednostavno dovoljno puta rušio svog protivnika, a onda ga i kontrolirao, da ovaj nije mogao svojim udaračkim performansama ostaviti dovoljno dobar dojam na suce. Barem na dvojicu koji su bodovali u njegovu korist.

Shavkat Rakhmonov sve se više prezentira kao nova sila u velter kategoriji. Ovaj 27-godišnjak iz Uzbekistana završio je borbu protiv Carlstona Harrisa već u prvoj rundi, nakon sjajnog kružnog udarca nogom, a onda i završnice koja je uslijedila. Njegov profesionalni omjer trenutno je 15-0, dok je kao UFC borac na tri pobjede.

Brendan Allen savladao je Sama Alveya prekidom u drugoj rundi, čime je Alvey došao do osme borbe bez pobjede u nizu, više nego itko u UFC povijesti i njegova karijere u promociji je sigurno završila. Bryan Battle slavio je jednoglasnom odlukom protiv Treseana Gorea, u borbi koja je zapravo trebala biti finale prošle sezone Ultimate Fightera, dok su Julian Erosa i Steven Peterson odradili do sada najbolju i najuzbudljiviju UFC borbu u 2022. godini. Nakon tri runde neprestane akcije, podijeljenom odlukom slavio je Erosa.

Uvodni program svojom pobjedom zatvorio je John Castaneda, gušenjem protiv Milesa Johnsa, a impresivan je bio i Chidi Njoukani, nokautiravši Marca-Andrea Barriaulta nakon samo 16 sekundi. Sjajan debi nekad velike Bellatorova uzdanice. Pobjede prekidom upisali su još Jailton Almeida i Philip Rowe, odlukama su trijumfe upisala Hakeem Dawodu i Alexis Davis, dok je Malcolm Gordon slavio nakon ozljede ukrajinskog debitanta, Denysa Bondara.

UFC Fight Night 200 - Rezultati

Sean Strickland def. Jack Hermansson - podijeljena sudačka odluka
Nick Maximov def. Punahele Soriano - podijeljena sudačka odluka
Shavkat Rakhmonov def. Carlston Harris - KO (R1 4:10)
Brendan Allend def. Sam Alvey - SUB (R2 2:10)
Bryan Battle def. Tresean Gore - jednoglasna sudačka odluka
Julian Erosa def. Steven Peterson - podijeljena sudačka odluka

John Castañeda def. Miles Johns .- SUB (R3 1:38)
Hakeem Dawodu def. Michael Trizano - jednoglasna sudačka odluka
Chidi Njokuani def. Marc-André Barriault - KO (R1 0:16
Alexis Davis def. Julija Stoliarenko - jednoglasna sudačka odluka
Jailton Almeida def. Danilo Marques - TKO (R1 2:57)
Philip Rowe def. Jason Witt - TKO (R2 2:15)
Malcolm Gordon def. Denys Bondar - TKO (R1 1:22)

Linker
26. travanj 2024 01:44