UFC

Sean Strickland naišao na neočekivan problem pred potencijalni meč s Israelom Adesanyom: ‘Radimo sve što možemo da to riješimo!‘

Nassourdine Imavov (lijevo) i Sean Strickland (desno)

 LOUIS GRASSE/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Louis Grasse/zuma Press/profimedia
Posljednju borbu odradio je prije mjesec dana kada je porazio Abusa Magomedova

Eric Nicksick kaže da postoji jedna velika prepreka između borbe Seana Stricklanda i Israela Adesanye na UFC-u 293. Budući da Dricus Du Plessis naizgled nije u mogućnosti boriti se 9. rujna (deveti mjesec) u Sydneyju za sljedeću obranu naslova prvaka srednje kategorije Adesanye, Strickland (27-5, 14-5 UFC) je izgleda sljedeći na redu. Stricklandov trener Nicksick nedavno je otkrio da je njegov tim spreman i trenira za borbu, ali to se neće dogoditi dok Strickland ne dobije vizu za Australiju.

"Mislim, svi znakovi pokazuju u dobrom smjeru. Svejedno ću biti tamo. Bit ću u kutu Caseyju O‘Neillu i Manelu Kapeu, a bilo bi lijepo dobiti trećeg tipa na kartici. Ipak, trenutno sve na čemu radi jest na tome da sredi svoju vizu. Sve ide u dobrom smjeru, ali još nije službeno. Dakle, još uvijek smo u šabloni čekanja.”

Strickland je ranije spomenuo da bi želio veću zaradu da se suprotstavi Adesanyi (24-2, 13-2 UFC) u kratkom roku, ali Nicksick je uvjeren da mogu postići dogovor s UFC-om nakon što se riješi njihov problem s vizom.

"Samo smo na neki način prepušteni na milost i nemilost procesu dobivanja vize. Ipak, rekao je da se sve uključene strane slažu. Nismo razgovarali o logistici što se tiče brojeva dok ta viza ne bude gotova, tek onda bi to bila sljedeća prepreka. Štoviše, mislim da je stvar s vizom najveća prepreka koju sada moramo proći, a onda kad to prebolimo, čovječe, onda posao kreće i mislim da ćemo biti spremni."

Strickland uživa u nizu od dvije uzastopne pobjede nad Nassourdineom Imavovim i Abusom Magomedovim. Proveo je neko vrijeme trenirajući s bivšim prvakom Alexom Pereirom, koji ga je nokautirao na UFC-u 276. "Poatan" vjeruje da Strickland ima sposobnost iznenaditi Adesanyu, a Nicksick ga vidi kao ponešto drugačiji izazov za "The Stylebendera".

“Znate, sa svojom izdržljivošću, pritiskom, načinom na koji se dečkima unosi u lice, načinom na koji se voli boriti, on predstavlja drugačiju prijetnju koju mislim da je mnogo ljudi vidjelo. Lijepo je kada tip poput Alexa, tip protiv kojeg smo uskočili i tip koji se također borio protiv Izzyja više puta od bilo koga, lijepo je čuti da ti daje to povjerenje", zaključio je Nicksick.

Linker
18. svibanj 2024 16:33