UFC

Cannonier o meču Stricklanda i Adesanye: ‘Čak niti Sean ne vjeruje da može pobijediti, on samo želi novac‘

Jared Cannonier (lijevo) i Sean Strickland (desno)

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
Jared Cannonier vjerojatno je pomalo i zavidan jer će Strickland navjerojatnije dobiti ‘‘title shot‘‘

Prema onome što Israel Adesanya govori u posljednje vrijeme, Dricus Du Plessis i Sean Strickland dva su najveća kandidata za sljedećeg izazivača u srednjoj kategoriji. Adesanya se silno želi boriti u devetom mjesecu na UFC 293 eventu, a vjerujemo i da UFC-ovi čelnici žele Adesanyu kao predvodnika priredbe u Sydneyju.

Do problema je došlo onda kada je Dricus Du Plessis navodno odbio nastup na tom eventu. Južnoafrički borac treba više vremena za oporavak nakon pobjede nad Robertom Whittakerom, a želi uzeti i više vremena za samu pripremu uoči najvećeg meča u dosadašnjoj karijeri. Radi se o podosta očekivanom i opravdanom potezu Du Plessisa, ali Israel Adesanya i dalje želi nastupiti u Sydneyju.

Tu je u priču uskočio Sean Strickland, trenutno šestorangirani izazivač unutar UFC-ove srednje kategorije. Strickland je početkom sedmog mjeseca uvjerljivo porazio Abusa Magomedova, a ranije ove godine pobijedio je i Nassourdinea Imavova. Seanu bi u nekim drugim okolnostima vjerojatno trebala jedna top 5 pobjeda prije napada na titulu, ali ‘‘title shot‘‘ bi ovaj put mogao dobiti i bez te pobjede.

Jedan od razloga jest činjenica da je Israel Adesanya već porazio sve top 5 izazivače, osim Dricusa Du Plessisa koji trenutno nije spreman boriti se. Iza top 5 izazivača, Strickland je prvi na redu, u pobjedničkom je nizu i spreman je boriti se u Sydneyju. Međutim, postoji još jedan borac čije se ime ne spominje, a također je voljan boriti se u Sydneyju.

Radi se o četvrtorangiranom Jaredu Cannonieru, borcu koji je u šestom mjesecu ove godine deklasirao Marvina Vettorija, a krajem prošle godine tijesno je porazio Seana Stricklanda. Cannonier je četvrti u poretku izazivača, a u razgovoru s Helen Yee istaknuo je kako Stricklanda ne smatra legitimnim i adekvatnim izazivačem za titulu.

‘‘Čak niti Sean ne vjeruje da može pobijediti u tom meču. On samo želi odraditi taj meč i zaraditi novac. Za razliku od njega, ja vjerujem da mogu pobijediti u meču za titulu. Vjerujem da je to najveća razlika između mene i ostalih izazivača. ‘Izzy‘ nije lak protivnik, a ne vjerujem da će Sean moći koristiti svoj prednji direkt i neuobičajeni rad nogu protiv njega. ‘Izzy‘ ima predugačke ekstremitete i precizan je poput snajpera. Previše je raznovrstan sa svojim udaračkim tehnikama, a ne vjerujem da su Seanove grappling vještine dovoljno dobre za učiniti meč kompetitivnim.‘‘, rekao je Cannonier.

Problem za Jareda Cannoniera predstavlja činjenica da je u sedmom mjesecu prošle godine dobio priliku boriti se za titulu. Cannonier je na UFC 276 eventu pokušao detronizirati Adesanyu, a meč je izgubio jednoglasnom odlukom sudaca. Istina da poraz od Adesanye nije nešto što možemo zamjeriti Cannonieru, ali pristup borbi i ono što je pokazao bilo je više nego razočaravajuće. Cannonier tvrdi kako je on jedini koji vjeruje da može poraziti Adesanyu, ali unutar kaveza pokazao je nešto posve suprotno. Mnogi su nakon tog meča komentirali kako je Cannonier djelovao poput borca koji će biti zadovoljan činjenicom da nije završen, a tako loš nastup vjerojatno ga dovodi u situaciju da će trebati još jednu pobjedu prije napada na titulu.

Nedugo nakon Cannonierovih izjava o Stricklandu, Sean se odlučio oglasiti putem Twittera. Poznato je da Strickland ne može prežaliti poraz od Cannoniera i konstantno tvrdi da je zaslužio pobijediti u tom meču. Nešto slično ponovio je i ovaj put.

‘‘Smijem se slušajući Cannonierovo mišljenje o meču između mene i Izzyja. Drag mi je Cannonier, ali ja sam pobijedio u našem meču. Znaš dobro da sam pobijedio, kao što znaju i najavljivači. Pobijedio sam boreći se u prvoj brzini. Da, snažno bacaš udarce. Ne znam kakav je osjećaj primiti ih, ali izgledali su snažno.‘‘, poručio je Sean.

Event u Sydneyju na rasporedu je 10. rujna (deveti mjesec). UFC još uvijek nema glavnu borbu večeri za taj event i vjerujemo da vrlo brzo slijedi službena potvrda. Jedva čekamo njihovu konačnu odluku.

Linker
30. travanj 2024 18:02