UFC

Sean Strickland objasnio zašto je prihvatio borbu protiv nerangiranog Abusa: ‘Ili to ili čekanje osam mjeseci‘

Sean Strickland

 Screenshot (youtube, Themaclife)
Abus u UFC-u ima samo jedan nastup, i to pobjedu protiv Dustina Stoltzfusa

Nekoliko stepenica je Abus Magomedov preskočio dobivši rangiranog Seana Stricklanda kao svog idućeg protivnika, a to je pokazatelj da mu UFC vjeruje da je spreman za najbolje borce kategorije. Ove subote će se Abus i Strickland obračunati u glavnoj borbi večeri UFC on ESPN 47 priredbe u UFC-ovom Apexu.

Mnogi su se pitali kako to da je ova borba uopće uspješno dogovorena jer je Strickland u UFC-u nedvojbeno veće ime. Jučer su upravo to pitali Stricklanda na Media dayju, odnosno zašto je prihvatio nerangiranog, ali stilski jako nezgodnog Magomedova.

‘‘Sretan sam s Abusom, ali ne znam previše o tom tipu. Nisam imao pojma tko je on. Proganjao sam UFC da mi daju neku borbu, nudio sam im čak i polutešku kategoriju. No Mick Maynard nije htio sje**ti rang ljestvice jer ima puno poluteškaša koje bi ja sje**o. Tako da sam razgovarao s Mickom i ponudio mi je nekoliko rangiranih boraca. Ja sam rekao da, oni su rekli ne‘‘, rekao je Strickland.

‘‘Imao sam izbor čekati je**nih osam mjeseci ili se je**no boriti. Novac je bio odličan i evo nas tu. Mislim, svi se mi borimo za novac. Ako je on ispravan, je**no ću to učiniti. Došli smo do dobrih uvjeta i dobrog novca, tako da se borim s Abusom‘‘, dodao je.

Abus u UFC-u ima samo jedan nastup, i to pobjedu protiv Dustina Stoltzfusa. 19 sekundi je borcu iz UFD Gyma bilo dovoljno da riješi posao, a izgleda da UFC za njega ima velike planove. Prije toga je Abus posljednji puta nastupio na KSW 57 priredbi 2020. godine kada je ‘‘ugušio‘‘ Cezaryja Kesika.

Linker
18. svibanj 2024 19:46