UFC

Sean Strickland se gura preko reda, smatra da bi trebao biti idući izazivač za pojas: ‘To se jednostavno mora dogoditi!‘

Nassourdine Imamov (lijevo) i Sean Strickland (desno)

 ZUMAPRESS.COM/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA Zumapress.com/mega/the Mega Agency/profimedia
Njeogva iduća borba bit će protiv timskog kolege Roberta Soldića, Abusa Magomedova

Sean Strickland bacio je oko na UFC prvaka srednje kategorije, Israela Adesanyu. Prije gotovo godinu dana, na UFC-u 276 u Las Vegasu, Strickland je bio udaljen samo jednu borbu od svog prvog pokušaja za naslov u karijeri protiv trenutnog kralja srednje kategorije. Na nesreću "Tarzana", naletio je na udarnu lijevu ruku budućeg prvaka Alexa Pereire.

Poraz nokautom u prvoj rundi od Pereire prekinuo je Stricklandov niz od šest borbi bez poraza. Od tada je ostao aktivan koliko god je to moguće, borio se dva puta, a iduću borbu ima protiv timskog kolege Roberta Soldića, Abusa Magomedova 1. srpnja (sedmi mjesec) na UFC Vegas 76. Pobjeda za Stricklanda produljila bi mu pobjednički niz nakon što je porazio Nassourdinea Imavova u "short noticeu" u poluteškoj kategoriji za početak UFC-ovog kalendara za 2023. godine u siječnju (prvi mjesec).

“Ako ova borba [s Magomedovom] prođe kako treba, borba za pojas bi 100 posto trebala biti u planu. J***te, bio sam blizu pobjedi protiv Jareda Cannoniera, izbio si neke moždane stanice iz mene (smijeh). Solidan momak. Mislio sam da sam pobijedio na sudačkim karticama, ali tako je kako je. Uistinu vjerujem da bih se ja trebao boriti protiv ‘Izzyja‘, ali sam izgubio pošteno. Ipak, to se mora dogoditi.”

Što se tiče idućeg izazivača, Dana White je potvrdio da će to biti pobjednik dvoboja između Dricusa Du Plessisa i Roberta Whittakera, koji će se boriti 8. srpnja (sedmi mjesec) na UFC-u 290. Iako nije potvrđen datum kada će se Adesanya vratiti, šuška se da bi ti moglo biti u rujnu (deveti mjesec) u Australiji na UFC-u 293.

Nekoliko nedavno ugovorenih mečeva poput Stricklandovog protiv nerangiranog Magomedova naišlo je na negativne reakcije. Navedeni su argumenti da Du Plessis dobije sljedeću šansu za naslov bez borbe s Whittakerom kao i da bi Strickland logičnije trebao biti uparen s Paulom Costom. Potonji bi se također trebao suočiti s nerangiranim potencijalnim igračem Ikramom Aliskerovom na UFC-u 291 29. srpnja (sedmi mjesec).

Unatoč tome što se Strickland slaže s mišljenjem da je uparivanje pogrešno odrađeno, on se neće buniti i obavit će svoj posao prema zahtjevu.

"Trebali smo biti ja i Costa, sigurno, ali nema veze, odradit ću svoj posao kako treba, a onda ćemo dalje pričati o borbi za pojas", zaključio je.

Linker
13. travanj 2024 18:36