UFC

Strickland pojasnio zašto je pristao na meč protiv Abusa Magomedova: ‘Želim još jedan motocikl‘

Sean Strickland

 Amy Kaplan/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Sedmorangirani izazivač UFC-ove srednje kategorije pristao je na meč kojim puno riskira

Nerijetko se određene borce hvali zbog spremnosti da uskaču na ‘‘short notice‘‘ i da pristaju na mečeve koji nemaju pretjeranog smisla. Ipak, rijetko se tu nađe ime Seana Stricklanda, a Sean je posljednjim potezom definitivno zaslužio poštovanje kod MMA fanova.

Trenutno sedmorangirani izazivač UFC-ove srednje kategorije svoj sljedeći nastup odradit će 1. srpnja (sedmi mjesec) na UFC Fight Night 225 eventu. Ne radi se o ‘‘short noticeu‘‘, ali Strickland zaslužuje poštovanje zbog odabira protivnika.

Abus Magomedov (25-4-1, 1-0 UFC) bit će protivnik Seanu Stricklandu, a radi se o meču u kojem Strickland uistinu nema gotovo ništa za dobiti, a puno toga može izgubiti. Magomedov je borac koji iza sebe ima samo jedan UFC nastup i trenutno je nerangiran. Jedinu pobjedu u UFC-u upisao je protiv Dustina Stoltzfusa, borca koji iza sebe ima četiri poraza u pet UFC nastupa.

Ničime Abus Magomedov ne zaslužuje meč protiv borca koji je rangiran na sedmom mjestu u poretku izazivača, ali UFC je iz nekog razloga upario Magomedova i Stricklanda. Puno je veće pitanje zašto je Strickland uopće pristao, ali Sean je putem Twittera pojasnio razloge pristanka na taj meč.

‘‘Rekli su mi: ‘Sean, možeš čekati dulje vrijeme da se pruži prilika za meč protiv boraca koji su u top 6, ili ćemo ti platiti puno novca da se boriš s ovim tipom (Abusom)‘. Tako smo došli do ovoga. Upravo sam kupio novi motocikl, a rado bih kupio još jedan. Razmišljam o sportskom motociklu.‘‘, pojasnio je Strickland, a zapravo je odgovarao Caiu Borralhu, još jednom borcu UFC-ove srednje kategorije koji nije zadovoljan činjenicom da je Abus Magomedov preskočio ovoliko stepenica.

Strickland je inače u prvom mjesecu ove godine odradio svoj posljednji nastup, a tada je uskočio na ‘‘short notice‘‘ u meč protiv Nassourdinea Imavova i slavio je jednoglasnom odlukom sudaca. Nepunih mjesec dana ranije, Strickland je odradio pet rundi s Jaredom Cannonierom, ali to ga nije omelo da odradi pet rundi i protiv Imavova. Francuz je u tom trenutku bio na 12. u poretku izazivača, a Strickland je bio sedmi. Sean je zamijenio Gasteluma koji je otkazao meč, a porazom od Imavova, Sean bi vjerojatno ispao iz top 10. Pobjedom nije dobio apsolutno ništa po pitanju poretka izazivača, ali barem je zaradio nešto novca.

Novac će zaraditi i u meču protiv Abusa Magomedova, ali poraz bi ga mogao skupo koštati kad su ambicije za napad na titulu u pitanju. Na kraju krajeva, ako Strickland ne može poraziti nerangiranog borca, onda nije niti realno da razmišlja o napadu na titulu.

Linker
26. travanj 2024 03:30