UFC

Sedmoplasirani teškaš UFC ljestvice po četvrti put za redom otkazao borbu

Andrei Arlovski vs. Shamil Abdurakhimov
 Grigoriy Sisoev/Sputnik/Profimedia
Subotnja UFC priredba ostala je bez borbe Shamila Abdurakhimova i Chrisa Daukausa

Ako ste se nadali da biste po prvi put nakon rujna 2019. godine mogli gledati borbu Shamila Abdurakhimova, moramo vas razočarati. Teškaš iz Dagestana još je jednom otkazao borbu, ovog puta onu koji je narednog vikenda u Las Vegasu trebao odraditi protiv Chrisa Daukausa.

Ovo je četvrta otkazana borba u nizu za 39-godišnjeg Abdurakhimova (20-5, 5-3 UFC), inače sedmoplasiranog teškaša UFC-ove ljestvice izazivača. Od svog posljednjeg nastupa prvo je dva puta otkazivao ugovorenu borbu protiv Ciryla Ganea (još jednom osim toga je otkazao i Gane), nakon toga i protiv Augusta Sakaija te posljednje protiv Daukausa.

Ovog puta razlog je pozitivan COVID-19 test nekoga od osoba iz Shamilovog kampa. Ipak, nije sve tako crno. Naime, kako se ne radi o samom borcu, on je prisiljen tek na samoizolaciju te će biti spreman za nastup već tjedan dana kasnije. Tako je ovo zapravo tek kratka odgoda borba, iako promjena termina još uvijek nije službeno potvrđena od strane UFC-a.

Abdurakhimov je u svojoj posljednjoj borbi poražen od Curtisa Blaydesa, čime je prekinut njegov pobjednički niz. Prije te borbe bio je na pet pobjeda u posljednjih šest borbi pa je i dogurao do visokog rankinga. UFC ga unatoč neaktivnosti nije uklonio s ljestvice.

Daukaus je trenutno hit borac kategorije te je slavio u sve tri dosadašnje UFC borbe. U posljednjoj je bio bolji od Alekseija Oleinika, nokautiravši ga u drugoj minuti prve runde njihove borbe.

Linker
26. travanj 2024 19:45