UFC

Sergei Pavlovich nezaustavljiva je sila! Ruski teškaš šesti put zaredom slavio je nokautom u prvoj rundi

Sergei Pavlovich

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
30-godišnji Pavlovich upisao je 18. pobjedu u 19. profesionalnom MMA nastupu

Nakon što smo svjedočili teškom porazu Alena Babića u meču protiv Lukasza Rozanskog, fokus je prebačen na UFC Fight Night 222 event koji se sinoć održao u UFC-ovom Apexu.

Event su predvodili teškaši Sergei Pavlovich i Curtis Blaydes, a u meč su obojica ušli kao top 5 izazivači unutar teške kategorije. Pavlovich je uoči meča bio treći u poretku izazivača, dok je Curtis Blaydes meč startao s četvrte pozicije u poretku izazivača. Pavlovich je na kraju opravdao bolju poziciju u poretku, a slavio je nokautom u prvoj rundi.

Prva runda bila je ona koju su mnogi označili kao ključnom. Sergei Pavlovich krenuo je u lov na novi nokaut od samog početka, a Curtis Blaydes upuštao se u opasne otvorene razmjene, ali nije ostajao dužan Pavlovichu i pogodio je nekoliko dobrih udaraca. Nakon nešto manje od dvije minute, Pavlovich je sjajno pogodio desnicom i poslao je Blaydesa na tlo. Brzo se ipak američki teškaš pridignuo i nastavio meč kao da se ništa nije niti dogodilo. Tridesetak sekundi kasnije, Pavlovich je prednjim direktom uzdrmao Blaydesa i činilo se da ide ka novom nokautu. Bilo je podosta nejasno zašto Curtis Blaydes niti ne pokušava hrvati u meču koji je čisto gubio u stojci.

Blaydes je jedini pokušaj rušenja imao onda kad je već osjetno bio uzdrman, a bio je to vrlo loš pokušaj. Nakon tri minute prve runde, Sergei Pavlovich krenuo je u novi nalet i serijom udaraca ispogađao je Blaydesa. Curtis je ponovno završio na tlu, a Pavlovich je s nekoliko udaraca iz gornje pozicije dovršio posao i naveo suca da prekine meč.

Lakoćom je Sergei došao do pobjede u ovom meču, a Curtis Blaydes taktički je katastrofalno odradio meč u kojem se borio za status sljedećeg izazivača (nakon što Miočić i Jones odrade svoj meč). Blaydes je po mnogima najbolji hrvač teške kategorije, ali kao da se ‘‘zaljubio‘‘ u svoje udaračke vještine i pokušao je parirati Pavlovichu u tom segmentu. Nije tu imao prevelike šanse i morat će ponovno graditi svoj put ka napadu na titulu. Lako je moguće da Curtis Blaydes postane jedan od onih boraca koji uvijek ostanu jednu pobjedu udaljeni od napada na titulu.

Što se Pavlovicha tiče, on je nakon poraza od Alistaira Overeema u UFC debiju ušao u fantastičan niz. Danas je upisao šestu pobjedu zaredom, a svih šest upisao je nokautom u prvoj rundi. Pavlovichu ne preostaje ništa drugo, nego čekati napad na titulu. Zaslužio ga je.

Bruno Silva nokautirao Brada Tavaresa, meč Greena i Gordona okončan ‘‘no contestom‘‘

U sunaslovnoj borbi večeri, Bruno Silva sa stilom se vratio pobjedama nakon iznenađujućeg poraza od Geralda Meerschaerta u osmom mjesecu prošle godine. Silvi je prijetio treći poraz zaredom i pobjeda protiv Brada Tavaresa bila je imperativ.

Tavares je meč dobro otvorio, kontrolirao je distancu i lijepo je pronalazio metu kombinacijom prednjeg i zadnjeg direkta. Ipak, nakon što ga je Silva prvi put ozbiljnije pogodio, Tavares se po običaju upustio u otvorenu razmjenu i završio je teško uzdrman nakon tri i pol minute borbe. Sudac je ekspresno prekinuo meč, iako Tavares nije bio u potpunosti nokautiran i djelovalo je kao da postoji mala šansa da se izvuče iz teške pozicije. Zaslužena pobjeda Silve u svakom slučaju.

Meč između Bobbyja Greena i Jareda Gordona prvotno je završio nokautom nakon četiri minute i 35 sekundi prve runde, ali ubrzo je preinačen u ‘‘no contest‘‘. Green je naime nokautirao Gordona nakon što ga je prvotno udario glavom u lice. Gordon je uzdrman završio na tlu, a Green ga je iz gornje pozicije ‘‘uspavao‘‘ udarcima. Pregledom snimke, komisija je preinačila ishod u ‘‘no contest‘‘.

Iasmin Lucindo porazila je Brogan Walker Sanchez u interesantnom obračunu, a slavila je jednoglasnom odlukom sudaca. Jeremiah Wells i Matthew Semelsberger otvorili su ‘‘main card‘‘ i sucima su pružili jako težak posao prilikom bodovanja tog meča.

Semelsberger je upisao po jedan nokdaun u prvoj i drugoj rundi, ali nakon nokdauna, Wells bi ga rušio i kontrolirao iz gornje pozicije. Treća runda čisto je pripala Wellsu koji je prezentirao odlično hrvanje i kontrolu, ali odluka sudaca bila je podijeljena. Jedan sudac bodovao je meč 29-28 u korist Semelsbergera, dok su ostala dvojica dali sve tri runde Wellsu (30-27) koji je na koncu i slavio u toj zanimljivoj borbi.

Montel Jackson na preliminarnom dijelu eventa nokautirao je Ranija Yahyu u prvoj rundi, a pobjede nokautima upisali su Christos Giagos protiv Rickyja Glenna, te Brady Hiestand protiv Danee Batgerela. Brat Kamarua Usmana, Muhammad Usman, jednoglasnom odlukom sudaca (29-28 x3) porazio je Justina Tafu.

Kompletne rezultate UFC Fight Night 222 eventa pročitajte u nastavku teksta.

UFC Fight Night 222 - rezultati eventa:

Glavni dio priredbe:

Sergei Pavlovich def. Curtis Blaydes via KO - R1, 3:08

Bruno Silva def. Brad Tavares via KO - R1, 3:35

Bobby Green vs. Jared Gordon - okončano ‘‘no contestom‘‘ nakon sudara glavama u prvoj rundi

Iasmin Lucindo def. Brogan Walker via jednoglasnom odlukom sudaca (30-27, 30-27, 30-27)

Jeremiah Wells def. Matthew Semelsberger via podijeljenom sudačkom odlukom (30-27, 28-29, 30-27)

Preliminarni dio priredbe:

Christos Giagos def. Ricky Glenn via KO - R1, 1:35

Montel Jackson def. Rani Yahya via KO (punches) - R1, 3:42

Norma Dumont def. Karol Rosa via jednoglasnom odlukom sudaca (29-28, 29-28, 29-28)

Mohammed Usman def. Junior Tafa via jednoglasnom odlukom sudaca (29-28, 29-28, 29-28)

William Gomis def. Francis Marshall via podijeljenom sudačkom odlukom (29-28, 28-29, 29-28)

Brady Hiestand def. Batgerel Danaa via TKO - R3, 4:21

Linker
25. travanj 2024 14:48