UFC

Sergei Spivak nagrađen s dodatnih 50 tisuća dolara za finiš nad Lewisom, bonus dobila još 3 borca

Serghei Spivac 

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
Spivak je nakon pobjede odmah povikao kako želi bonus, ali s pravom jer je totalno pregazio posrnulog Lewisa

Derrick Lewis i Sergei Spivak su se jutros konačno obračunali u kavezu, a bila je to poprilično jednostrana borba u kojoj je bez većih problema pobijedio Spivak. ‘‘Submissionom‘‘ je u prvoj rundi svladao posrnulog Lewisa i nanio mu treći poraz u nizu, a ukupno četvrti u posljednjih pet nastupa.

Vidno oduševljeni Spivak je odmah nakon prekida potrčao prema komentatorskom stolu i od Michaela Bispinga zatražio bonus, koji je uz smijeh rekao da nije on taj koji o tome odlučuje. No, oni koji o tome odlučuju su Spivaku i dali bonus od 50 tisuća dolara, a nema nikakvih dvojbi da ga je i zaslužio.

Što se tiče ostalih dobitnika bonusa, drugi bonus za nastup večeri dobio je indijski borac Anshul Jubli (7-0 MMA, 1-0 UFC). Pobijedio je Jeku Saragiha tehničkim nokautom u drugoj rundi nakon što je ušao u ‘‘mount‘‘ i nanio dosta šetete Saragihu. Ujedno je i pobjednik serijala ‘‘Road to UFC‘‘ u lakoj kategoriji, a osim bonusa je zaradio i UFC ugovor.

Sljedeći bonus za nastup večeri je dobio Rinya Nakamura (7-0 MMA, 1-0 UFC), a definitvno ga je zaslužio jer je za samo 33 sekunde nokautirao protivnika Toshiomija Kazamu. Isto kao i kod prethodnika, osvojio je ‘‘Road to UFC‘‘ u bantam kategoriji i ugovor s najjačom promocijom.

Posljednji dobitnik istog bonusa je Tatsuro Taira (13-0 MMA, 3-0 UFC), koji je ‘‘submissionom‘‘ u prvoj rundi završio Jesusa Aguilara. Aguilar je ranije u rundi uhvatio dobru giljotinu koju je Taira preživio, da bi kasnije on njega završio u parteru.

Vjerujemo da će dodatnih 50 tisuća dolara borcima odlično doći, a svi su apsolutno i zaslužili bonus.

Linker
07. svibanj 2024 23:38