UFC

Serghei Spivac nakon sinoćnje pobjede prihvatio prozivku Jailtona Almeide: ‘Samo treniraj, vidimo se krajem godine‘

Serghei Spivac

 Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
Moldavski borac objeručke je prihvatio izazov od strane brazilske teškaške uzdanice

Serghei Spivac spreman je za svakoga, uključujući i Jailtona Almeidu.

U subotu je Spivac ostvario svoju osmu pobjedu u UFC-u, prisilivši Marcina Tyburu na predaju polugom na ruci u glavnoj borbi UFC on ESPN 61 priredbe. Ovom pobjedom osvetio je raniji poraz od Tybure i pomaknuo se prema gore na ljestvici teškaša. Iako ima samo 29 godina i ponovno je u pobjedničkom nizu, Spivac je svjestan da ga čeka mnogo prilika na putu prema vrhu.

"Definitivno ću uzeti pauz," izjavio je Spivac na konferenciji za novinare nakon borbe. "Moram se oporaviti. No, kada me pitaju što slijedi, teško mi je reći jer se puno stvari može brzo promijeniti u teškoj kategoriji. Zato mi odgovara kada UFC kaže tko je sljedeći, umjesto da ja biram. Razumijem da se borbe održavaju svake subote, svaki tjedan, pa ću pričekati i vidjeti što slijedi."

Što slijedi, čini se, moglo bi biti prilično jasno. U svom govoru nakon borbe, Spivac je pozvao na borbu s bilo kim tko je rangiran iznad njega, a Jailton Almeida, koji drži 7. mjesto, brzo je odgovorio na izazov.

"Spivac, želiš nekoga iznad sebe na ljestvici? Ovdje sam!! #7 protiv #8. Želim borbu, brate! Drago mi je da si brzo završio, tako da se možemo uskoro boriti!"

Almeida je ove godine doživio prvi poraz u UFC-u kada ga je Curtis Blaydes nokautirao na UFC 299 priredbi, no brzo se oporavio pobjedom prisilom na predaju protiv Alexandrа Romanova na UFC 302. Borba između Almeide i Spivaca mogla bi biti pravi užitak za ljubitelje hrvačkih tehnika, a Spivac je, poznat po tome da ne voli previše govoriti, imao vrlo direktan odgovor na Almeidin izazov.

"Neka trenira" rekao je Spivac.

Spivac je nekoliko puta tijekom večeri jasno dao do znanja da ne želi nikoga posebno prozivati, budući da nastoji biti umjeren u svakom trenutku, ali je spreman boriti se protiv bilo kojeg borca kojeg mu UFC odredi. Jedino što bi tražio je vremenski okvir. Naime, Spivac i njegova partnerica uskoro očekuju rođenje prvog djeteta, pa želi uzeti neko vrijeme prije povratka u oktogon, što planira tek pred kraj 2025. godine.

"Kraj godine bio bi sjajan termin" izjavio je Spivac. "Vratio bih se krajem godine, ako ostanem zdrav."

Linker
09. rujan 2024 06:44