UFC

Shogun Rua nakon velikog razočaranja: 'Ozlijedio sam rame u prvoj rundi'

Mauricio Rua
 screenshot/YouTube
Velika odluka je ispred bivšeg UFC-ovog prvaka poluteške kategorije, Mauricija 'Shoguna' Rue

U srijedu će Mauricio "Shogun" Rua proslaviti svoj 39. rođendan, no nije si uspio pokloniti pobjedu koja bi ga još neko vrijeme ostavila unutar Top 15 ljestvice izazivača UFC-ove poluteške kategorije. Umjesto toga, doživio je poraz kakav nitko nije očekivao. U drugoj rundi UFC 255 borbe protiv Paula Craiga, tapkao je na udarce i time je postao tek drugi borac kojeg je Škot savladao na taj način. Što pomisliti kad jedan od najvećih udarača svih vremena tehničkim nokautom izgubi od borca koji je u prvom planu grappler? Vjerojatno ono što mnogi već neko vrijeme smatraju, a to je kako bi mogao prestati rasprodavati svoje teško izgrađeno veliko ime.

Svoje dojmove nakon borbe Brazilac je iznio u objavi na Instagramu, unutar koje je također otkrio kako ga je ozljeda iz prve runde zaustavila u provođenju taktike osmišljene prije borbe. Vjerojatno je time htio reći kako je ista utjecala i na završetak borbe, no to nije točno specificirao.

"Nažalost, stvari nisu išle onako kako bi se meni svidjelo, ali sve je to dio našeg sporta. Kod prvog rušenja doživio sam ozljedu ramena, no ne mogu to uzeti kao ispriku. Sve je to dio borbe te ne umanjuje pobjedu i zasluge mog protivnika. Karijera sportaša se ne sastoji samo od uspjeha i slave, zahvalan sam Bogu što sam ju već puno puta imao priliku osjetiti, što sam bio nagrađivan za svoje pobjede. Samo oni koji žive naš život znaju što prolazimo svakog dana", napisao je Shogun, dodavši još zahvalu:

"Želio bih se svima zahvaliti na podršci. Blagoslovljen sam što imam priliku ovo raditi već 18 godina, a ovdje u 2020. godini ste mi upravo vi svi najveća motivacija koju nosim uz sebe. To me je tjeralo na nastavak. Sad ću odmoriti u društvu obitelji, a onda razmisliti o karijeri. Znam kako je moja misija u ovom sportu i izvan Octagona."

Prije prve borbe protiv Craiga, Shogun je novinarima izjavio kako je supruzi i majci obećao da će odraditi još samo dvije borbe. Nakon dvije borbe protiv Craiga i jedne protiv Minotoura Nogueire, to obećanje je već prekršio.

Linker
19. travanj 2024 18:40