UFC

‘Shogun‘ Rua o posljednjem nastupu u karijeri: ‘Tijelo mi više ne podnosi ovakav život, ponosan sam na sebe‘

Shogun Rua

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
U subotu će ‘‘Shogun‘‘ na UFC 283 priredbi pred domaćom publikom odraditi svoj posljednji profesionalni nastup

Mauricio ‘‘Shogun‘‘ Rua je istinski pionir i legenda MMA sporta, a dakako najviše asocijacija na njega dolazi upravo iz zlatnih dana Pride-a. 21 godinu je ‘‘Shogun‘‘ u sportu, preko 40 profesionalnih borbi je iza njega, a ove će subote na UFC 283 priredbi pred domaćom publikom odraditi svoj posljednji profesionalni nastup.

Borio se Rua sa najvećim imenima ovog sporta, bio je UFC prvak u poluteškoj kategoriji te je sve u svemu imao bogatu karijeru. Starije generacije će se sjećati njegovih ‘‘stompova‘‘ iz japanskih ringova, no u 42. godini života je ipak odlučio da će stati, a to je jučer obrazložio:

‘‘Patio sam se i liječio ozljede koje sam zadobio, a sve te stvari su breme da normalno budete u treningu i kampovima. Kamp, borba, kamp, borba… To nije nešto što mi tijelo više može podnositi, svaki put postaje sve bolnije‘‘, rekao je Shogun u ‘‘The MMA Houru‘‘.

‘‘Sretan sam sa svime što sam postigao, tako da sam sad izabrao da je vrijeme da prestanem natjecati i to sam učinio pod svojim uvjetima. Bio sam 16 godina u UFC-u i na to sam jako ponosan. Bog me je blagoslovio sa dugom i uspješnom karijerom‘‘, dodao je.

Što se tiče njegovog subotnjeg protivnika, radi se o Ihoru Potieriai kojemu je ovo tek drugi meč u UFC-u, a u prvom je poražen nokautom. Shogun i Potieria se bore na preliminarnom dijelu programa, a UFC je za ovakvu legendu mogao učiniti toliki ustup i staviti ga na ‘‘main card‘‘. No, svi znamo sve o UFC-u tako da to nije neko iznenađenje.

Linker
19. travanj 2024 14:37