UFC

Sjajan obračun u muha kategoriji, Askarov ide na bivšeg izazivača

Askar Askarov
 Diego Ribas/Zuma Press/Profimedia
UFC Fight Night 191 održat će se 31. srpnja, a postao je bogatiji za još jednu odličnu borbu

Drugorangirani borac muha kategorije Askar Askarov odmjerit će snage s četvrtorangiranim Alexom Perezom 31. srpnja na UFC Fight Night 191 eventu. Ruski borac Askarov često se spominjao kao idući protivnik novopečenog prvaka Brandona Morena, no čini se kako će mu biti potrebna još jedna pobjeda prije nego li dobije priliku za borbu s prvakom. Alex Perez nakon tri uzastopna slavlja poražen je od strane Deivesona Figueireda na UFC 255 priredbi u studenom prošle godine. Njihova borba ujedno je bila i borba za pojas UFC-ove muha kategorije. Amerikanac se nada pobjedom protiv Askarova doći u poziciju za novi napad na titulu prvaka.

Askar Askarov trenutno je neporažen u profesionalnoj MMA karijeri. Ostvario je 14 pobjeda u 15 nastupa, a jedino je aktualni prvak Brandon Moreno ostao neporažen u remiju iz 2019. godine. Moglo bi se reći da su sudačke kartice u toj borbi otišle na sve strane. Sal d'Amato nije vidio pobjednika i meč je bodovao rezultatom 28-28. Askarov je dobio prve dvije runde prema viđenju Junichira Kamija (29-28) dok je Bladimir Puga sve tri runde bodovao u korist Meksikanca. Gotovo svi svjetski MMA portali borbu su vidjeli kao pobjedu Brandona Morena. Askarov je u svakom slučaju ostao neporažen, a oba borca rado bi odradili taj revanš. Sjajnom ruskom borcu spomenuta borba protiv Morena bila je ujedno i debitantska pod okriljem UFC-a, a nakon toga upisao je tri pobjede. Redom su gubili Tim Elliott, Alexandre Pantoja te Joseph Benavidez. Inače, Askar je gluh od rođenja te je 2017. godine osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama za gluhe osobe.

Alex Perez s druge strane, ugovor s najjačom promocijom osigurao je na DWCS-u 2017. godine pobjedivši Kevina Grayja gušenjem u prvoj rundi. Odradio je osam nastupa nakon toga, a slavio je šest puta. Nažalost, izgubio je u najvažnijem nastupu, onom protiv Deivesona Figueireda. Tadašnji prvak ugušio ga je sjajnom ''giljotinom'' nakon nešto manje od dvije minute borbe. Perez je osjetno iskusniji od sedam mjeseci mlađeg Askarova. Naime, 29-godišnji Alex odradio je dvostruko više profesionalnih MMA mečeva (30), a pobjeda protiv ruskog borca bila bi mu 25. u karijeri.

Oba borca potvrdili su ovu borbu objavama na svojim Instagram profilima. Askarov bi pobjedom gotovo sigurno bio idući izazivač dok se nameće pitanje što bi slijedilo Alexu Perezu u slučaju pobjede s obzirom da u ovu borbu ulazi nakon uvjerljivog poraza u borbi za titulu. U svakom slučaju, Sean Strickalnd i Uriah Hall obećavaju odličnu borbu, a obračun ova dva visokorangirana borca muha kategorije odličan je dodatak srpanjskoj priredbi.

Linker
12. travanj 2024 22:24