UFC

Iduća borba Khabibovog nasljednika promovirana u glavnu borbu srpanjske priredbe

Islam Makhachev
 TASS/ddp USA/Profimedia
Svoju prvu borbu na pet rundi odradit će idućeg mjeseca Islam Makhachev

UFC je riješio problem glavne borbe UFC on ESPN 26 priredbe, zakazane za 17. srpnja. Prvobitno planirana za tu ulogu bila je borba Maxa Hollowaya i Yaira Rodrigueza, no ona je nedavno otkazana zbog ozljede Hollowaya. Na kraju je čini se odlučeno da se Meksikancu neće dogovarati zamjenski protivnik, unatoč svim pritiscima kakve je Giga Chikadze napravio na njega, ali i samu promociju, da bi uskočio u tu borbu.

Priredba je tako dobila novu glavnu borbu, odabranu između onih također dogovorenih za program. Odluku da im se borba preinači s tri na pet rundi prihvatili su Islam Makhachev i Thiago Moises, koji su tako službeno postali "main event", obojica po prvi put u karijeri.

Makhachev (19-1, 8-1 UFC) se trenutno nalazi unutar niza od sedam pobjeda, a razlog zašto se već ranije nije našao bliže samom vrhu su njegovi uistinu prerijetki nastupi. Najavio je to od ove godine promijeniti pa je tako u ožujku savladao Drewa Dobera, najavivši kako do kraja 2021. želi još dvije borbe. Nažalost po njega nije uspio dobiti protivnika bolje rangiranog od sebe nego u to vrijeme još uvijek nerangiranog Brazilca. Islam se na ljestvici izazivača lake kategorije nalazi na devetom mjestu.

U međuvremenu je Thiago Moises (15-4, 4-2 UFC) dogurao do rankinga, zahvaljujućim neki izmjenama, ali i umirovljenju Paula Feldera te se tamo nalazi na 14. mjestu. Iza sebe ima niz od tri pobjede, a svakako najveću tražit će nad borcem kojeg je sam Khabib Nurmagomedov nazvao svojim nasljednikom, dodavši da ga do kraja godine vidi s titulom. Ipak, nakon ovakvog matchmakinga to ipak neće biti tako brzo ostvarivo.

Osim ove borbe, na istom programu, koji će se održati u UFC-ovom APEX kompleksu, borit će se Marion Reneau protiv Mieshe Tate te je zapravo to bio prvobitni prijedlog za novu glavnu borbu, no očito je borba na pet rundi predstavljala problem povratnici ili njenoj protivnici, koja se tom borbom namjerava umiroviti. Svakako vrijedan spomena je i okršaj Jeremyja Stephensa protiv Mateusza Gamrota, kao i Daniela Rodrigueza protiv Abubakara Nurmagomedova.

Linker
22. travanj 2024 00:54